Film skal ses i Maskinhallen

Nordisk Filmfestival 2015 med fuldt program torsdag-søndag - tyvstart i aften på biblioteket

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN: De unge talenter fra FilmMaskinen Frederikshavn, der til dagligt beskæftiger sig med at skrive og producere deres egne kortfilm, får på lørdag i anledning af Nordisk Filmfestival mulighed for at vise deres tre kortfilm: ”Elevatoren”, ”Magic” og ”Pineapple”.

Nordisk Filmfestival holdes i de kommende dage for syvende gang.

Tv-serien ”Norskov” er naturligvis også med på plakaten. Lørdag aften kan du møde skuespilleren Henrik Birch, som spiller politimanden Steen Brammer i tv-serien Norskov.

Behind the scenes

Du kan også møde Søren Balle (instruktør) og Anne Rudbæk (line-producer).

De vil fortælle om ankomsten og mødet med byen Frederikshavn, samarbejdet med de lokale og vise helt nye klip fra en kommende ”behind the scenes” dokumentar.

Man kan også møde andre af filmbranchens folk. Du kan blandt andet møde Anders Morgenthaler, Jeppe Rønde og instruktøren Andreas Dalsgaard, der er opvokset i Sæby.

Lokale instruktører

Filmfestivalen tyvstarter onsdag aften med filmen ”Massakren i Dvor” lavet af dokumentarfilminstruktør, manuskriptforfatter og instruktør Georg Larsen, som er født og opvokset i Frederikshavn.

Temaet ved Nordisk Filmfestival er denne gang Natur & Menneske, mennesket over for naturens kræfter. Naturvejleder Bo Storm tager i samarbejde med festivalen, konkret fat i emnet og præsenterer en række unikke naturfilm.

Der kan naturligvis også ses film, der bruger naturen som afsæt til at fortælle om menneskets indre kamp med sig selv og andre. Det er for eksempel filmene ”Force Majeure”, ”Når Dyrene Drømmer”, ”Naturens Uorden” og ”Mod naturen”.

Også i Sæby og Skagen

Udover at se mange forskellige film, kan man i aften på festivalens åbningsaften opleve Jonah Blacksmith, et folk-rock band fra Thy, der spiller live til en dokumentarfilm. Jonah Blacksmith er nomineret i tre kategorier i dette års Danish Music Awards.

Filmfestivalen afholdes i Maskinhallen i Frederikshavn – med afstikkere til Kappelborg, Skagen og Manegen, Sæby som er forbeholdt skolefilm.

Se hele programmet her.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.