Filmholdet dækker Thy Cup’en

Fire drenge fra 8.b på Tingstrup Skole er allerede godt etableret som filmproducenter

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

THISTED:”Filmholdet”, som de kaldes og kalder sig, er godt i gang med dækningen af Thy Cup 2012.

De fire drenge går alle i 8.b på Tingstrup Skole og har Steen Stoltenberg, stævnechef for Thy Cup, som klasselærer samt lærer i dansk, historie og samfundsfag, og han har opfordret dem til at lave en præsentation af Thy Cup.

Først lavede de én forud for det igangværende stævne på grundlag af stillbilleder fra tidligere udgaver af håndboldstævnet, og nu er de så i gang med at lave en ny med levende billeder fra kampe, med interview og meget andet omkring det store internationale stævne, der har omkring 1600 deltagere fra hele landet og fra seks klubber i Tyskland.

Filmholdet består af Nicolai Skovsgaard og Magnus Thorhauge, 14 år, samt Jesper Frigaard og Rasmus Søndergaard, 15 år. Ind imellem får de så hjælp af tre andre kammerater, og ved én af de film, de har gang i, er endnu flere skolekammerater involveret.

Startede med skoleopgave

- Det startede med en skoleopgave, fortæller de fire drenge.

De skulle omsætte Finn Dalum-Larsens eventyrbog ”Prinsessen på Glasbjerget” til film, og tilfældigvis kom de fire så til at udgøre en gruppe ved denne opgave i skolen.

Det førte mere med sig.

Næste skridt var en lille spillefilm på 10 minutter, ”Hvorfor mig?”, som de selv improviserede, og som handler om mobning. Så fulgte en improvisation, den uhyggelige krimi-film ”Satan Lucia”, og en reklamefilm for Svankjær Efterskole.

En massemorder flygter

I øjeblikket arbejder de hver onsdag, hvor de mødes for at lave film, på en større spillefilm, som de planlægger i to dele på hver 30 minutter.

Arbejdstitlen er ”The Shadow”, og de planlægger at sende den ind til forskellige konkurrencer. Der er udarbejdet et manus, og skolekammerater er inddraget som skuespillere, ligesom holdet har indledt et samarbejde med politiet.

Plottet er, at verdens mest berygtede seriemorder flygter fra Vestre Fængsel i København...

I skolen lånte de udstyr, men efterhånden har de selv investeret i mere og mere udstyr samt flere og flere redigerings- og klipningsprogrammer til computeren.

Magnus Thorhauge satser på en uddannelse, der har med film at gøre, og Rasmus Søndergaard vil på musikkonservatorium for at lære at komponere filmmusik. De to øvrige har endnu ikke sat sig livsmål. Sammen tænker de fire dog stadig på ny filmprojekter til den kommende tid.

Drengenes produktioner kan findes på videositet youtube på internettet, hvis man søger på ”Thorhauge Movies”.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.