Filmhund sætter poteaftryk i Hollywood

Stjernehunden fra Oscar-vinderen "The Artist" har fået sat et varigt aftryk på Hollywood.

Filmhund sætter poteaftryk i Hollywood

Ved siden af håndaftryk fra store filmstjerner i Hollywood vil man fremover kunne finde et aftryk af et sæt poter.

Det er filmhunden Uggie, der mandag fik tilføjet sine poteaftryk i en ceremoni, der markerer, at den gøende stjerne fra Oscar-vinderen "The Artist" nu går på pension.

Jack Russell terrieren satte sit præg på den berømte plads foran Grauman's Chinese Theatre, hvor stjerner som blandt andre Marilyn Monroe og Clark Gable er blevet udødeliggjort.

Under seancen gøende hunden, der i den anmelderroste stumfilm har en livreddende rolle, begejstret til de fremmødte fans, der mente, at Uggie er "så sød".

Også Uggies træner var med på pletten:

- Alle siger, at jeg er en god træner, men det tror jeg ikke, han er bare en god hund, siger træner Omar Von Muller, der samtidig meddelte, at Uggie, der blev født i 2002, trækker sig tilbage fra stjernetilværelsen.

Nu er Uggie blevet for gammel til alt den stress og jag, der følger med på et filmsæt, og han lider samtidig af en neurologisk sygdom.

- På vegne af Los Angeles udtrykker jeg respekt for hans karriere og erklærer 25. juni 2012 for Uggie-dag, siger Tom LaBonge, medlem af kommunalbestyrelsen i Los Angeles.

Selv om Uggie nu trækker sig tilbage, har hans fans ikke hørt det sidste vov fra filmhunden. For der er nemlig ved at blive skrevet en biografi om hans liv med hundetalentshows og roller i film som "Water for Elephants" og "The Artist".

/ritzau/AFP