Filmmanden Harvey Weinstein er formelt tiltalt for voldtægt

Den forhenværende filmproducent er ved domstol i New York tiltalt for seksuelle overgreb på to kvinder.

Den amerikanske filmproducent Harvey Weinstein er af en storjury ved en distriktsdomstol på Manhattan i New York blevet tiltalt for seksuelle overgreb, deriblandt voldtægt, på to kvinder.


Det oplyser Cyrus Vance Jr., der er statsadvokat for Manhattan, sent onsdag aften dansk tid.

Med tiltalen er myndighederne kommet et skridt nærmere at stille Weinstein til ansvar for hans handlinger, siger Cyrus Vance Jr. ifølge nyhedsbureauerne Reuters og AP.

Tiltalen kommer få timer efter, at Weinstein afviste at udtale sig til storjuryen. Hans advokater begrundede det med, at de ikke havde fået tilstrækkelig tid til at forberede deres klient på at afgive forklaring.

De siger, at Weinstein først fik kendskab til de specifikke anklager fra bestemte personer, efter at han fredag i sidste uge meldte sig hos myndighederne.

Dusinvis af andre kvinder har beskyldt ham for sexchikane og overgreb - fra sexchikane til overfald forskellige steder. Men sagerne i New York er de første, der er kommet for retten.

Weinstein meldte sig på en politistation fredag morgen. Her blev han præsenteret for sigtelserne.

Han blev siden løsladt mod en kaution på en million dollar og udstyret med en gps-fodlænke. Desuden har han måttet aflevere sit pas.

De første beskyldninger mod ham kom frem, da The New York Times og The New Yorker i 2017 skrev, at en lang række kvinder - heriblandt flere filmstjerner - anklagede ham for seksuelle overgreb.

Det udløste en bølge af yderligere anklager mod filmmageren.

Opmærksomheden omkring Harvey Weinstein skabte den store #MeToo-bølge, der siden da har skabt opmærksomhed om seksuel chikane i flere faggrupper verden over.

De mange beskyldninger har lagt Weinsteins karriere i grus.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.