Frederikshavn

Filmpris til ung vendelbo

Alexander Bak Sagmo kåret som bedste instruktør ved Little Wing, en ny international filmfestival

Mens Alexander Bak Sagmo havde travlt med Tordenskioldsdagene i Frederikshavn, blev han kåret som bedste instruktør ved Little Wing Film Festival i London for filmen ”Needle Boy”. Arkivfoto: Michael Kock

Mens Alexander Bak Sagmo havde travlt med Tordenskioldsdagene i Frederikshavn, blev han kåret som bedste instruktør ved Little Wing Film Festival i London for filmen ”Needle Boy”. Arkivfoto: Michael Kock

FREDERIKSHAVN:24-årige Alexander Bak Sagmo fra Østervrå fik debut som teaterinstruktør med "Legenden om Tordenskiold", der fredag, lørdag, søndag blev opført ved årets Tordenskioldsdagene i Frederikshavn.

Og mens kanonerne bragede ved Krudttårnet, klappede publikum og jury i Hen & Chickens Theatre i London af Alexander Sagmo ved Little Wing Film Festival, en ny filmfestival, der hylder unge kreative talenter.

Søndag aften blev Alexander Bak Sagmo kåret som bedste instruktør med filmen "Needle Boy".

Alexander Sagmo fik den glædelige nyhed mandag eftermiddag, og med titlen "best director" følger en statuette og et legat.

Flere lokale kræfter

Filmen "Needle Boy" har Alexander Sagmo lavet som en midtvejsfilm under sin filmuddannelse på Super 8 i Aarhus. Filmen havde premiere på CHP Pix i november 2016 og er siden blevet vist på en række filmfestivaler rundt omkring i verden.

- I Paris vandt Niklas Lundstrøm prisen for bedste hovedrolle, og i Portugal var vi med i hovedkonkurrencen om "Golden Links", fortæller Alexander Bak Sagmo.

Fotograf på "Needle Boy" er i øvrigt frederikshavneren André Hansen, der også stod for filmklip og visualiseringer på Krudttårnet til "Legenden om Tordenskiold", og en anden frederikshavner, Jacob Hvid Amstrup, har komponeret musikken til "Needle Boy".

Troels Engelbrecht, der var medforfatter på "Legenden om Tordenskiold", var også med til at skrive manus til "Needle Boy".

Stærke sager

Filmen handler om livet, skønhed og ondskab og handler om den universitetsstuderende Nick, der en dag tager op til universitetet fast besluttet på at skyde sine klassekammerater.

Skæbnen kommer ham i forkøbet, da det lille biologihold netop er omkommet ved en drukneulykke på havet, og Nick beslutter sig at lade sin vrede og frustration gå ud over sine nærmeste. Gennem et døgn i Aarhus gennemlever han en social deroute med sex, druk, smerte og vold.

Alexander Bak Sagmo har fået et arbejdslegat fra Statens Kunstfond og er nu gået i gang med et nyt spillefilmsprojekt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst