Filmredaktør: Netflix er ved at blive anerkendt i Hollywood

"Roma" tog hovedprisen ved Bafta-uddelingen. Det er en stor triumf for Netflix, lyder det fra filmredaktør.

Mexicanske Yalitza Aparicio er nomineret til en Oscar i for sin præstation i sort-hvid filmen "Roma". (Arkiv).

Mexicanske Yalitza Aparicio er nomineret til en Oscar i for sin præstation i sort-hvid filmen "Roma". (Arkiv).

KØBENHAVN:Streamingtjenesten Netflix tog en flot skalp på filmmarkedet søndag aften, da filmen "Roma" trak flere priser hjem ved den britiske prisuddeling Bafta (The British Academy of Film and Television Arts) i London.

Det fortæller Jacob Ludvigsen, der er filmredaktør på Soundvenue og næstformand i Danske Filmkritikere.

Filmen vandt hovedprisen ved uddelingen, og det er ifølge Jacob Ludvigsen en "kæmpe triumf" for Netflix, der distribuerer filmen via sin platform.

- Det er ved at være den endelige blåstempling af Netflix, at "Roma" er så stærk en kandidat i prissæsonen, siger Jacob Ludvigsen.

Han hæfter sig ved, at filmen er blandt favoritterne til at løbe med prisen som bedste film ved Oscar-uddelingen.

Hvis "Roma" vinder en oscarstatuette, vil det være et symbol på, at Netflix er inde i varmen og bliver anerkendt i Hollywood, fortæller filmredaktøren.

"Roma" er instrueret af mexicanske Alfonso Cuarón. Søndag kunne han løfte hele to bronzestatuetter ved uddelingen. Han vandt nemlig også prisen som bedste instruktør.

Jacob Ludvigsen fortæller, at det er vigtigt for dem at blive anerkendt. Ligesom Netflix fremadrettet skal kunne tiltrække store instruktører og manuskriptforfattere.

- Når instruktører fremover overvejer, om de skal samarbejde med Netflix, vil de kigge på det her, siger han.

Filmen følger en tjenestepiges liv i 70'ernes Mexico. Cleo, som pigen hedder, bliver gravid, men faren til barnet forlader hende, og det samme gør faren i den familie, hun arbejder for.

Dramaet er baseret på Cauróns egen opvækst i Mexico. "Roma" har hevet hele ti nomineringer i land ved verdens mest prestigefyldte filmpris, Oscar.

Jacob Ludvigsen fortæller, at det er muligt, at man vil se mere til lignende tjenester ved kommende prisuddelinger.

- Alt handler om kvalitet, og om man formår at lave nogle film, der bryder gennem lydmuren. Men vi ser en langsom udvikling, hvor flere og flere film er lavet af Amazon og Netflix. Den udvikling vil nok ikke gå tilbage, siger han.

The Academy Awards, også kaldet Oscar, løber af stablen natten til 25. februar, hvor der også er chance for, at "Roma" løber med flere priser.

/ritzau/