Fin fotoudstilling flyttet til Støberitorvet

"The Home" blev vist på Rådhustorvet i Nykøbing under Kulturmødet

Anne-Mette Riis
Fotoudstillingen The Home med digte af Rikke Gjørtz Bovbjerg er flyttet fra Rådhustorvet til Støberitorvet. Privatfoto
Morsø 9. september 2016 14:13

NYKØBING: Nåede man ikke at besøge fotoudstillingen "The Home", der under Kulturmødet kunne ses på Rådhustorvet i Nykøbing, er der nu en ny mulighed.

Udstillingen er netop blevet flyttet til Støberitorvet, hvor den kan besøges frem til 3. oktober. "The Home", der består af i alt 16 store fotostater, er blevet til i et samarbejde mellem Museum Mors, Morsø Folkebibliotek og den unge lokale digter Rikke Gjørtz Bovbjerg.

Hver fotostat udgør et lille historisk "kulturmøde", hvor mennesker, der befinder sig i det for de fleste måske vigtigste sted i deres liv, nemlig hjemmet, møder dem, der mange år tilbage beboede det før dem. Udstillingen har sit udgangspunkt i 15 historiske fotos af hjem fra hele Mors.

Fotografierne viser mennesker og hjem fra fortiden og udgør den ene halvdel af fotostaterne, mens der på den anden halvdel er spritnye fotos af de selvsamme hjem, som de og deres beboere tager sig ud i 2016.

Fotostaterne er ledsaget af en række smukke og udfordrende digte forfattet af Rikke Gjørtz Bovbjerg, der har ladet sig inspirere af både nye og gamle billeder og af de fortællinger, som ligger bag de portrætterede hjem og deres mennesker.

Udstillingen er blevet til med støtte fra KulturKANten og De Frie Kulturmidler i Morsø Kommune.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...