Frederikshavn

Fin pris til blæsende brass-ildsjæle

Ved Aamuk var der desuden flotte placeringer til FDF brass bands fra Frederikshavn

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Line Larsen og Victoria Møller Thomsen fra Frederikshavn FDF Talentband. Privatfoto

FREDERIKSHAVN:Aamuk står for Aalborg Musikkonkurrence, og også i år stod frederikshavnske brass bands for flotte placering, og to lokale ildsjæle hentede endda særlig hæder.

Carsten ”Frøns” Højen Jensen og Ellen Ræbild, der i en årrække har været tilknyttet Frederikshavn FDF Brass Band som medlemmer, instruktører og dirigenter blev tildelt Herbert Møller prisen.

De har begge støttet diverse orkestre rundt omkring i landet, som assistenter og instruktører. De sidste år har de fokuseret på ungdomsarbejdet i Frederikshavn. Her er et udsnit af hvad forældrene i Frederikshavn FDF Talentband skrev om Carsten og Ellen:

- Carsten og Ellen har fra starten arbejdet vedholdende, målbevist og tålmodigt for en fremadskridende udvikling af elever og orkestret. De bruger en meget stor del af deres fritid på at planlægge prøver, finde musik, som passer i niveau, finde gæstedirigenter, koordinere med fast dirigent, arrangere ekstraprøver, afholde gruppeprøver samt enkeltundervisning, søge fondsstøtte, planlægge koncerter og meget, meget mere. Deres hjerter brænder for brass bandet og ikke mindst for elev- og talentarbejdet.

De er initiativrige og gode til at se muligheder og få ting sat i gang. Og de er ikke bange for at overlade ansvaret til andre. De er et kæmpe aktiv for brass bandet som organisatorer, som musikere og som kammerater. De er en inspirator til engagement, og de motiverer instruktører og andre omkring sig til at tage ansvar og får dem til at føle sig værdsat.

Aamuk-Konkurrencen afvikles i tre sektioner.

I sektion A blev Frederikshavn FDF Brass Band nummer 2. Bandet vandt desuden kategorien bedste march.

I sektion B blev det også til en flot andenplads til Frederikshavn FDF Talentband. Tordenskiold Garden endte på 6. pladsen.

I sektion B blev Michael Ræbild Højen Jensen fra Frederikshavn FDF Talentband bedste solist (trombone) og Steffen Mærsk fra talentbandet hjemtog dirigentprisen.

Tirsdag var brass-talenterne desuden udtaget til ”godt gået-prisen”, men i skrivende stund kendes resultatet ikke.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.