EMNER

finalen om at blive "Årets Kok"

Ti kokke fra hele landet har kvalificeret sig til finalen om at blive "Årets Kok". Konkurrencen bliver afgjort 22. februar i Bella Centret i København. Deltagerne er: Mads Rye Magnusson – Mielcke & Hurtigkarl, Frederiksberg Kenneth Hansen - Lübker Golf Resort, Restaurant Liga, Nimtofte Tommy Friis – Molskroen, Ebeltoft Martin E. Vesterdorf - Restaurant Miró, Århus Bo Marcussen - Malling & Schmidt, Århus Anne Bruun Jessen – Restaurant Saison, Hellerup Brian Mark Hansen - Søllerød Kro, Holte David De Silva - Davids Deli, København Allan Poulsen – Henne Kirkeby Kro, Henne Michael Pedersen - Restaurant Glashuset, Lønstrup Allan Poulsen, som tidligere har været kok på blandt andet Strandgården Badehotel på Læsø og Ruths Hotel i Skagen, vandt konkurrencen i 2008. Dengang var råvarerne friske skærising, Venø østers, grisekæber, hjertemuslinger, kalvebacon, andelever, lufttørret skinke. Når dommerpanelet skal bedømme de ti kokkes anstrengelser, så bliver retterne bedømt på helhedsindtryk (0-20 point), harmoni og komposition (0-10 point), smag (0-40 point) og nyhedsværdi/kreativitet (0-10 point). Herudover kan deltagerne opnå indtil 20 point for råvarehåndtering.