Finaleplads og en 15. plads i til Malthe Jakobsen i Italien

Malthe Jakobsen, Sennels, viste i weekenden, at han kunne køre med de allerbedste i verden ved det internationale kartløb ”Trofeo Margutti på South Garda banen i Italien. Privatfoto
3. april 2017 09:52 - Opdateret 4. april 2017 10:03

Af Ole Iversen.

13-årige Malthe Jakobsen, Sennels er netop vendt hjem fra sin tur med sit team TK Racing og sin træner Benjamin Baily.

Det blev en succes tur til Italien. Malthe blev den bedst placerede dansker i det 49 mands store felt af nogle af verdens bedste gokart kørere i sin aldersgruppe. 20 nationer og fire fabriksteams var til start til Internationale gokartløb - Trofeo Margutti på South Garda banen.

Malthes målsætning var fra start at komme i finalen blandt de 34 bedste. I ugen optil var Malthe konstant blandt det 15-20 bedste kørere, og enkelte gange endda helt fremme i top 5, med tider på blot 0,220 sek. fra den bedste tid. 0,2-0,3 sek. er ofte det der skille de 25 topkørere i Italien.

Malthe gik derfor videre, men et uheld i et heat mellemrunden blev Malthe kørt af banen, og det satte thyboen under pres i kvalifikationen til finalen. Han skulle, på grund af de manglende point, efter uheldet, ud i en “sidste chance" søndag, som han suverænt vandt.

I finalen Kørte Malthe Jakobsen fra en 26. plads og op til 15. plads efter 16 vilde omgange. Et super tilfredsstillende resultat og målsætningen nået i hans første store internationale gokartløb, lyder det fra “Jakobsen Sport"

Det lover godt forud for weekendens 1. afdeling af Dansk Super kart på Thy gokartcenter.

Efter succesen i Italien arbejder Malthes team på flere starter i udlandet.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...