Finanshus dødsdømmer Danske Banks redningsplan

Banken er en europæisk taber, vurderer tysk finanshus. Den universelle bankmodel skal skrottes.

Finanshus dødsdømmer Danske Banks redningsplan

Den store redningsplan i Danske Bank, som skal genoprette indtjeningen og skyde banken til tops i Norden, kommer slet ikke til at fungere.

Sådan lyder dommen fra den tyske investeringsbank Berenberg Bank, der i en stor analyse sender redningsplanen New Standards i graven og kalder Danske Bank for en af fremtidens taberbanker i Europa. Det skriver Børsen.

Den tyske bank har gennemgået 29 af de største europæiske banker, og Danske Bank ligger i den dårlige ende. Kun kriseramte pengeinstitutter fra Sydeuropa er lavere rangeret, viser analysen.

Berenberg Bank mener især, at det er urealistisk, at Danske Bank forventer at hæve egenkapitalforretningen fra 3,6 procent til 12 procent i 2015. Og så må topchefen i Danske Bank, Eivind Kolding, gå hårdere til værks, lyder opfordringen.

- Jeg mener, at Danske Bank skal skrotte sin ambition om at være alt for alle folk i alle markeder. De skal altså skrotte den universelle bankmodel, siger Nick Anderson, der er en af analytikerne bag analysen, til Børsen.

Jesper Rangvid, professor fra CBS, kalder dødsdommen til bankens genopretningsplan for "en hård og kontant kommentar", der gør ondt.

- Det er klart, at det her ikke er positivt for Danske Bank. Analysen er med til at bekræfte, hvorfor Danske Bank er dårligere ratet end de øvrige skandinaviske banker. Denne analyse er baseret på cool facts, siger han til avisen.

Også det franske investeringshus Exane BNP Paribas, der er en del af verdens tredjestørste bankkoncern, BNP Paribas, ser negativt på fremtidsudsigterne for Danske Bank.

Kritikken preller dog af på Danske Banks IR-chef Martin Gottlob. Han siger til Børsen, at banken løbende bliver evalueret af analytikerhuse, og at der både er positive og negative vurderinger.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.