Finansiel Stabilitet lider nederlag i EBH-sag

Ifølge en ekspert bliver det sværere for statens bankoprydder at vinde en 700 mio. kr. stor erstatningssag

Arkivfoto: Grete Dahl <i>Pressefotograf Grete Dahl</i>

Arkivfoto: Grete Dahl Pressefotograf Grete Dahl

INDLAND:.Finansiel Stabilitet, der for staten rydder op i banksektoren efter finanskrisen, har lidt et opsigtsvækkende nederlag i retsopgøret efter EBH Banks krak, skriver Finans.

Finansiel Stabilitet kræver 700 mio. kr. i erstatning fra bankens tidligere bestyrelse, direktion og revision og har i flere år arbejdet på at få udarbejdet syn og skøn som et bevis i sagen. For seks år siden - i december 2010 - tog bankoprydderen forbehold for at gennemføre syn og skøn, og i foråret 2015 var meldingen, at det næsten var færdigt.

Men i sidste måned gav landsretten de sagsøgtes forsvarsadvokater ret i, at der ikke skal udarbejdes syn og skøn. Der er ganske enkelt ikke længere tid til at gennemføre det, fordi selve retssagen går i gang om mindre end et halvt år.

- Gennem et syn og skøn skulle uvildige eksperter bl.a. kigge på en række konkrete engagementer og fastslå, hvad der er en norm for uforsvarlig kreditgivning. Nu får vi ikke en sådan norm fastslået. Dermed bliver det sværere at tilsidesætte de af banken foretagne dispositioner. Set fra mit bord må Finansiel Stabilitet nu nøje overveje, om man overhovedet har en sag, siger advokat Arvid Andersen, der i sagen forsvarer EBH Banks tidligere adm. direktør Finn Strier Poulsen.

Ifølge en ekspert er afvisningen ikke ensbetydende med, at statens repræsentant ikke længere kan vinde sagen. Men opgaven er blevet sværere.

- Man laver syn og skøn for at få det bedst mulige bevismæssige grundlag, så nu bliver det sværere for sagsøger at løfte bevisbyrden. Ikke umuligt, men sværere, siger Søren Friis Hansen, professor i selskabsret på CBS, til Finans.

Finansiel Stabilitet ærgrer sig over, at man har lidt et nederlag i den højtprofilerede sag.

- Jeg kan ikke udelukke, at det kan komme til at påvirke den måde, vi skal føre sagen på, men vi tror stadig, at vi har en god sag, og derfor fører vi den selvfølgelig videre, siger Henrik Bjerre-Nielsen, adm. direktør i Finansiel Stabilitet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.