Finanslov: De Konservative vil fastfryse grundskylden

De Konservative vil kæmpe for boligejerne i finansloven. Det vanskeliggøres af, at forhandlinger deles op.

De Konservative vil fastfryse grundskylden Foto: Scanpix/Keld Navntoft

De Konservative vil fastfryse grundskylden Foto: Scanpix/Keld Navntoft

De danske boligejerne skal også i 2017 have fastfrosset grundskylden, så den ikke stiger. Sådan lyder hovedkravet fra De Konservatives formand Søren Pape Poulsen til næste års finanslov.

- Jeg tror ikke, det er en overraskelse for nogen, at tryghed for boligejerne står højest på vores liste.

- Vi ønsker en fastfrysning af grundskylden i 2017. Det giver også god mening, når vi er ved at forhandle om et nyt ejendomsvurderingssystem, siger Søren Pape Poulsen, der selv deltog i forhandlingerne i Finansministeriet tirsdag.

I erkendelse af at man ikke længere kan nå at indgå en 2025-aftale sammen med finansloven i midten af november, valgte regeringen mandag at dele forhandlingerne op.

Første punkt er finansloven. Og det skal kunne lade sig gøre at indgå en aftale om den, mener Søren Pape Poulsen.

- Hvis vi ikke kan lave en finanslov, er der total krise, men mon ikke vi kan det, siger han og tilføjer smilende:

- Vi smiler, fordi vi alle sammen tror på, at vi selvfølgelig kan lave en finanslovsaftale.

De Konservatives mål om "tryghed" for boligejerne er dog blevet kompliceret af, at regeringen har delt forhandlingerne op.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) vil nu forsøge at indgå en aftale om ejendomsvurderingerne, inden man tager hul på forhandlingerne om boligskatten.

Hvis partierne bliver enige om et nyt system for ejendomsvurderinger, vil boligejerne kunne se frem til mere præcise - men for nogle boligejere også markant højere - vurderinger.

Det har regeringen lagt op til at kompensere for ved at ændre på boligskatten. Og det vil De Konservative holde de øvrige partier fast på.

- Hvis vi først skal lave en aftale om ejendomsvurderingssystemet og så boligskatten bagefter, skal vi aftale, at gøre det ret hurtigt bagefter.

- Vi indgår ikke en aftale om vurderingssystemet for så at efterlade borgerne uden en aftale om boligskatten, siger Søren Pape Poulsen.

Han håber på, at begge aftaler kan komme i hus inden nytår:

- Det er før sket mirakler i juletiden, så skal vi ikke håbe på, at det sker igen, siger Pape og tilføjer:

- Jeg tror og håber på, at vi kan løse det. Jeg mener, at vi er forpligtet på det. Vælgerne har givet de borgerlige partier 90 mandater, og så må hvert parti flytte sig på sine positioner, så vi kan indgå aftaler, siger Søren Pape Poulsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden