Finanslov er en dag tættere på at blive en realitet

Efter radiotavshed om finansloven mødtes de blå partier fredag og forsøgte at komme tættere på en aftale.

Grænsekontrol, en sænkelse af registreringsafgiften og en fastfrysning af grundskylden. Det er blot nogle af de kort, som de blå partier skal have til at gå op i deres finanslovs-kabale.

Fredag mødtes Dansk Folkeparti, De Konservative og Liberal Alliance med regeringen for at forhandle sig tættere på en aftale om den nye finanslov.

Og selvom det var fire positive partier, der mødte pressen, så var de alle enige om, at aftalen kun kom en dag tættere på at blive en realitet og præsenterede dermed ikke reelle aftaler fra forhandlingsbordet.

Spørgsmål: Er I kommet tættere på en aftale?

- Ja, vi er i hvert fald kommet en dag tættere på i den forstand, at vi jo stadig diskuterer tingene. Der er jo mange ting i spil, mange forslag bliver bragt i spil. Men til sidste skal det hele også stemme økonomisk, lød det fra Venstres finansordfører, Jacob Jensen.

Også finansordføreren fra Liberal Alliance, Ole Birk Olesen, var tilfreds med forhandlingernes fremskridt. Hos LA ønsker man, at afgiften på biler sættes ned.

- Vi blev præsenteret for de forskellige partiers hovedpartier, og hvorfor de synes, at det er en god idé. Nu skal vi så hjem og tygge på det og snakke om, hvorvidt der er nogle, der skal have mere eller mindre, sagde Ole Birk Olesen.

Spørgsmål: Er der noget af det, de andre har fremlagt, som I ikke kan være med til?

- Der er masser af det, de andre har fremlagt, som ikke er vores politik. Og noget af det, vi har fremlagt, er ikke deres politik. Nu må vi se, om de vil acceptere noget af det, som vi synes er godt, så kan vi acceptere noget af det, de synes godt om, sagde han videre.

Finanslovsforhandlingerne strækker sig over weekenden, hvor de fire partier atter skal mødes og nærme sig fælles håndslag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.