Finansministeren besøger den maritime industri

Corydon er gæst hos MAN Diesel og Turbo PrimeServ, FME og Karstensens Skibsværft

Finansminister Bjarne Corydon har fokus på Det Blå Danmark.

Finansminister Bjarne Corydon har fokus på Det Blå Danmark.

FREDERIKSHAVN:Når finansminister Bjarne Corydon (S) mandag 23. september besøger Frederikshavn og Skagen, er det kommunens stærke maritime industri, som er i fokus. Finansministeren starter dagen med virksomhedsbesøg på MAN Diesel & Turbo PrimeServ i Frederikshavn, der servicerer og renoverer skibsmotorer og gear samt beskæftiger sig med retrofit. Dernæst skal han besøge Karstensens Skibsværft i Skagen, der bygger topmoderne trawlere og fiskefartøjer, og som i 2012 havde den bedste omsætning i fem år med 663 millioner kroner. På virksomhederne får finansministeren mulighed for at stille spørgsmål og møde de ansatte.

Bjarne Corydon er inviteret af folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S) i samarbejde med den lokale socialdemokratiske gruppe og fagbevægelsen i Nordjylland. Besøget er en optakt til den kommunale valgkamp og derfor deltager socialdemokratiets borgmesterkandidat Birgit S. Hansen i hele arrangementet.

Regeringen har netop fremlangt forslag til en ny finanslov, og i den forbindelse giver det også rigtig god mening, at regeringens ministre kommer ud i landet og møder folk direkte på deres arbejdsplads. Besøget har fokus på Det Blå Danmark, som er utrolig vigtigt i vores landsdel, hvor vi har rejst os efter værftslukningerne og i dag har en stærk maritim service- og reparationsindustri med mange arbejdspladser og et stort udviklingspotentiale. Der er plads til produktion i Danmark, og det er vigtigt, at vores finansminister får indsigt i dette, siger Bjarne Laustsen.

Bjarne Corydon skal efter turen til Skagen tilbage til Frederikshavn for at se Frederikshavn Maritime Erhvervspark (FME) og høre om succesen med at skabe omkring 7000 lokale maritime arbejdspladser i den maritime service og reparationsindustri. Han skal også høre om de planlagte havneudvidelser i både Skagen og Frederikshavn samt de maritime uddannelser i området.

Kaj Christiansen, direktør i FME, er vært ved denne del af besøget.

- Vi vil gerne vise finansministeren den succesfulde omstillingsproces fra værftsindustri til maritim serviceindustri, som vi har været igennem, og at der er god grobund for at have produktion i Danmark og i Nordjylland. Han skal høre om de mange muligheder, der ligger i vores maritime sektor og om havneudvidelserne, der giver væksten endnu bedre vilkår. De rigtige kompetencer er vigtige for, at vi kan udløse de store vækstpotentialer, så derfor vil der også være et oplæg om de lokale maritime uddannelser og planerne om et maritimt brancheudviklingscenter i Frederikshavn, siger Kaj Christiansen.

Ved mødet deltager repræsentanter fra det lokale erhvervsliv, fagbevægelsen og den socialdemokratiske gruppe. Efter besøget i Frederikshavn Kommune fortsætter finansministeren til møder i Aalborg hos 3F Aalborg og Nordjysk Bestyrelsesforening.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.