EMNER

Finanstilsynet blåstempler sparekasse

Dronninglund Sparekasses principper for udbetaling af garantkapital i orden

Adm. direktør Villy Sørensen, Dronninglund Sparekasse, er tilfreds med Finanstilsynets afgørelse. Foto:

Adm. direktør Villy Sørensen, Dronninglund Sparekasse, er tilfreds med Finanstilsynets afgørelse. Foto:

DRONNINGLUND:Der er ingenting i vejen med de principper for udbetaling af garantkapital, som Dronninglund Sparekasse anvender. Det har Finanstilsynet afgjort.

Dermed afviser tilsynet en klage fra en garant i Dronninglund Sparekasse.

Garanten havde ud fra personlige erfaringer klaget over, at sparekassen forskelsbehandlede garanter, der ville have deres garantikapital indløst, og at sparekassen ikke havde villet fortælle ham, efter hvilke principper sparekassen indløste garantkapital.

Men efter at have fået en redegørelse fra Dronninglund Sparekasse blåstempler Finanstilsynet nu sparekassens måde at behandle garanter, der vil have deres garantkapital indløst, på.

”På baggrund af oplysningerne i redegørelsen fra Dronninglund Sparekasse har Finanstilsynet vurderet, at sparekassen har principper for udbetaling af garantkapital, som sikrer, at lige forhold behandles lige”, konstaterer tilsynet i sin afgørelse. Og sparekassen har ifølge tilsynet ”etableret procedurer, der skal sikre, at alle kunder behandles i overensstemmelse med de vedtagne principper”.

Kræver ikke åbenhed

Finanstilsynet tager i sin afgørelse ikke stilling til den del af Dronninglund-garantens klage, som handler om, at sparekassen ikke vil offentliggøre de principper, hvorefter garanter får deres garantkapital indløst.

Samlet konkluderer tilsynet, at ”Dronninglund Sparekasses principper og procedurer for udbetaling af garantkapital ikke strider mod reglerne om god skik, og Finanstilsynet agter ikke at foretage sig yderligere i sagen”.

Tilfreds med afgørelse

Administrerende direktør Villy Sørensen fra Dronninglund Sparekasse er selvsagt tilfreds med Finanstilsynets afgørelse.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Finanstilsynet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.