Findus tilbagekalder biksemad med hestekød

Svensk færdigretsgigant trækker færdigretter tilbage fra danske butikker. Prøver viser, de indeholdt hestekød.

Findus tilbagekalder biksemad med hestekød

Den svenske færdigrets-gigant Findus trækker biksemad tilbage fra danske butikker. Analyseprøver viser nemlig, at der er mellem en og tre procent hestekød i retterne.

Det oplyser Findus i en pressemeddelelse.

- Bedrageriet med hestekød, som har ramt forbrugere over hele Europa, er meget alvorligt, siger Jari Latvanen, der er administrerende direktør for Findus Norden, og tilføjer:

- Selvom alle vore leverandører har bekræftet, at de ikke anvender hestekød i deres produktion, så må vi nu erkende, at vi ikke længere kan stole på nogen. Derfor gennemtester vi systematisk hele vores produktsortiment, siger han.

Efter hestekødskandalen brød ud i midten af januar, har Findus systematisk testet hele sit sortiment. Indtil videre har virksomheden gennemført 122 test i alt, og det er kun produktet "Biksemad 1,4 kg", der er testet positivt for spor af hestekød.

Findus har orienteret Fødevarestyrelsen om fundet af hestekød i biksemaden. Samtidig oplyser færdigret-producenten, at kunder, der har købt biksemaden, kan returnere varen.

Kødet, der er blevet brugt til biksemaden, stammer fra Belgien og kommer fra leverandøren Vlevy.

Hestekødskandalen begyndte, da den irske fødevarestyrelse fandt dna fra heste i hamburgere. Derefter kom det frem, at lasagne fra den svenske færdigrets-gigant Findus viste sig at indeholde op mod 100 procent hestekød.

Siden er der blevet fundet hestekød i oksekødprodukter i en lang række lande. Heriblandt Irland, Storbritannien, Frankrig, Schweiz, Sverige, Tyskland, Norge, Rusland og Danmark.

Fundet af hestekød i biksemad sker tre dage efter, at supermarkedskæden Lidl fandt spor af hestekød i sine produkter. Alle færdigretter blev fjernet fra hylderne.

I sidste uge måtte De Samvirkende Købmænd trække lasagner fra den franske producent Comigel tilbage, som har været solgt i Danmark. Også på grund af hestekød.

I Frankrig har en politiundersøgelse afsløret, at den franske virksomhed Spanghero bevidst har videresolgt 750 ton hestekød som oksekød. I alt er kødet endt i 4,5 millioner produkter, som er solgt videre til mindst 28 forskellige firmaer i 13 europæiske lande.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.