Udland

Finland fisker forgæves efter mulig ubåd

Selv om spor efter mulig ubåd havde en naturlig forklaring, kan ubåd ikke udelukkes, siger finsk kystvagt.

Den finske kystvagt meddeler torsdag, at den ikke har været i stand til at bekræfte tilstedeværelsen af en mulig ubåd, der skulle have befundet sig ud for Finlands hovedstad, Helsinki, i slutningen april.

Ved den lejlighed blev der opfanget nogle lyde under vandet, men det har nu vist sig, at nogle af dem havde en naturlig forklaring. Det kan dog ikke udelukkes, at der har været en ubåd ellen anden aktivitet under vandet, oplyser kystvagten, der torsdag afsluttede sin efterforskning.

Efter observationerne afsøgte den finske marine et område ud for Helsinki med overfladefartøjer, og man affyrede varslingsskud med tre dybdebomber.

Finland deler en grænse på omkring 1340 kilometer med Rusland. Landet er blevet stadig mere bekymret over sin magtfulde nabo i løbet af et år med flere russiske militærøvelser langs grænsen.

Sidste efterår gennemførte Sverige også en storstilet ubådsjagt, efter at noget, der blev opfattet som et periskop, blev observeret i Stockholms skærgård. Eftersøgningen endte resultatløs.

Bare en uge efter, at det svenske forsvar afsluttede sin eftersøgning af den uidentificerede ubåd, førte en observation fra en privatperson til endnu en ubådsjagt ved indsejlingen til Stockholm. Også denne jagt endte uden resultater.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.