Finland

Finland gæster alligevel Danmark

Aalborg går dog fortsat glip af landskampen, men ishockelandsholdet bliver testet mod finnerne i Odense lørdag aften

Det danske ishockeylandshold kommer efter al sandsynlighed alligevel til at møde Finland i en testkamp i Odense lørdag. Kampen i Aalborg kan dog ikke gennemføres. 
Foto: Torben Hansen

Det danske ishockeylandshold kommer efter al sandsynlighed alligevel til at møde Finland i en testkamp i Odense lørdag. Kampen i Aalborg kan dog ikke gennemføres. Foto: Torben Hansen

Efter et døgns ihærdigt arbejde er det lykkedes DIU at få det finske landshold til alligevel at spille mod Danmark lørdag aften i Odense. Løsningen er et chartret fly fra Helsinki til Odense på lørdag. Dette er desværre ikke muligt i dag på grund af et lukket luftrum samt strejke blandt de finske lufthavnsarbejdere. Derfor kan der ikke spilles landskamp i Aalborg i aften, og ingen andre landshold har været til rådighed. Men hvis luftrummer åbent på lørdag, og lufthavnsstrejken er ophørt - hvad den efter planen er - kan landskampen gennemføres som planlagt med kamptid kl. 19.30. DIU’s General Manager, Kim Pedersen, siger om sidste-øjebliks-løsningen: - Det har været vigtigt for os at vise vores landshold frem inden VM, også af hensyn til de mange, mange mennesker, der allerede har købt billet til kampen lørdag aften i Odense, siger DIU's General manager. Der kunne ikke findes en løsning til aftenens kamp i Aalborg, så nu er Odense eneste by, hvor landsholdet optræder op til VM om to uger. Med i truppen til lørdagens kamp i Odense er de tre NHL-spillere Frans Nielsen, Lars Eller og Phillip Larsen.