Fire årtier med Rødspætte Cup

Udsolgt med 306 deltagende hold til FfI Håndbolds store ungdomsturnering i påsken

Per Larsen har igennem 30 år været med som leder i Rødspætte Cup, der i påskedagene afvikles for 40. gang med FfI Håndbold som arrangør.Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

Per Larsen har igennem 30 år været med som leder i Rødspætte Cup, der i påskedagene afvikles for 40. gang med FfI Håndbold som arrangør.Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:Siden 1976 har Idrætshallen i Frederikshavn i påskedagene været invaderet af unge håndboldspillere fra mange nationer til FfI Håndbolds Rødspætte Cup, og turneringen kan således fejre 40 års jubilæum i år.

Det sker i fin form og med økonomiske overskud, der er med til at gøre livet bedre, sjovere og lettere for FfI Håndbold.

Rødspætte Cup udvalgets formand, Per Larsen, har som leder været med i 30 år, og forinden var han selv aktiv deltager som FfI’er på håndboldbanen.

- I 1976 var jeg dog for lille til at være med, da turneringen kun havde ældre årgange, men Rødspætte Cup har naturligvis betydet rigtig meget for mig igennem årene, hvor jeg har prøvet stort set alle opgaver som leder.

Halv mio. i overskud

Sidste år gav Rødspætte Cup omkring en halv mio. kroner i overskud til FfI Håndbold, og Per Larsen håber og tror på et lignende plus i år.

- Også selv om vi har fået ekstra udgifter til overnatning for deltagerne, fordi kommunen har hævet overnatningsprisen fra 5 kroner til 15 kroner pr. nat.

- Vi har derfor valgt at hæve deltagergebyret, og heldigvis har det ikke betydet en faldende interesse for at være med, siger Per Larsen.

FfI Håndbold har på skolerne i Frederikshavn, Sæby, Ravnshøj og Strandby fundet plads til, at 306 deltagende hold kan overnatte.

- I forhold til sidste år har vi mistet overnatning på Munkebakkeskolen, men for tre uger siden fik vi af kommunen grønt lys til, at vi på Ørnevejen Skole kan få plads til 25 hold, som ellers var på venteliste.

Jubilæum markeres

I FfI Håndbold vil man gerne markere, at årets Rødspætte Cup er nummer 40 i rækken.

- Derfor arbejder vi i øjeblikket ihærdigt med at få gjort åbningsaftenen skærtorsdag 2. april ekstra festlig.

- Vi vil forsøge at skabe en fed stemning med lys, lyd, dans og solister i Arena Nord, men endnu nogle ting skal falde på plads, siger Per Larsen.

Desuden vil FfI Håndbold være klar med en jubilæumsgave til alle deltagere, der er med i påskedagene i Frederikshavn.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.