Tennis

Fire amerikanske kvinder i kvartfinalen i US Open efter Keys-sejr

Det er første gang siden 2002, at USA har så mange kvinder blandt de otte sidste ved turneringen i New York.

2017 US Open Tennis Championships - Day 8 Foto: Scanpix/Matthew Stockman

2017 US Open Tennis Championships - Day 8 Foto: Scanpix/Matthew Stockman

Med en sejr i tre sæt over Elina Svitolina spillede Madison Keys sig natten til tirsdag dansk tid i kvartfinalen ved US Open i New York.

Efter at have vundet første sæt 7-6 efter tiebreak tabte den 15.-seedede amerikaner andet sæt med 1-6, inden hun i tredje sæt fik kæmpet sig tilbage og tog sættet 6-4.

Keys var et break nede i tredje sæt, men fik kæmpet sig tilbage med hjemmepublikummet på Arthur Ashe i ryggen.

- Det er takket være jer, at jeg fik vendt kampen, sagde hun efter opgøret, der blev spillet som det sidste natten til tirsdag.

I kvartfinalen skal hun nu møde overraskelsen fra Estland, Kaia Kanepi, der bare er rangeret som nummer 418 i verden, og som har kvalificeret sig til hovedturneringen via kvalifikationen.

Den førsteseedede Karolína Plísková møder Coco Vandeweghe i en anden af kvartfinalerne, ligesom Venus Williams møder Petra Kvitova, og Sloane Stephens møder Anastasija Sevastova.

Det er første gang siden 2002, at USA er så stærkt repræsenteret ved kvartfinalerne ved grand slam-turneringen i New York.

Dengang havde USA hele fem spillere blandt de sidste otte, da tennislegenderne Jennifer Capriati, Lindsay Davenport, Serena og Venus Williams og Monica Seles alle var med.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst