Fire anholdt for chikane og angreb mod Thorning

Politiet har anholdt fire personer efter ballade ved statsministerens taler i Aarhus og Randers.

Fire anholdt for chikane og angreb mod Thorning

I alt fire personer er blevet anholdt i forbindelse med statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) 1. maj-taler i Aarhus og Randers. Det oplyser Østjyllands og Nordjyllands Politi til Ritzau.

En 23-årig mand fra Aarhus blev onsdag eftermiddag anholdt for at sprøjte vand på statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) efter hendes 1. maj-tale på Tangkrogen i Aarhus.

Han vil blive sigtet for vold mod offentligt ansat.

- Han sidder nu på politigården i Aarhus, og vi vurderer, om han eventuelt skal fremstilles i grundlovsforhør i morgen, siger vagtchef ved Østjyllands Politi Carsten Dahl.

Statsministeren tog efterfølgende til Randers, hvor hun skulle holde tale på Skovbakken. Og her opstod der også ballade.

- Her er der en mand, der kaster en tomat efter statsministeren. Dog uden at ramme. Han er blevet anholdt og vil også blive sigtet for vold mod offentligt ansat, fortæller Carsten Dahl.

- Og derudover er der anholdt yderligere en for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da han trækker bukserne ned og står med bar ende foran statsministeren.

Der er endnu ingen oplysninger om alderen på de to anholdte i Randers.

i Aalborg blev en person anholdt, da statsministeren sidst på eftermiddagen skulle holde tale i Kildeparken. Manden forsøgte angiveligt at trænge gennem sikkerhedsafspærringerne.

Ifølge Nordjyllands Politi var manden fuld. Han bliver sigtet efter ordensbekendtgørelsen, hvilket vil resultere i en bøde.

Stemningen omkring Helle Thorning-Schmidts 1. maj-taler var generel fjendtlig.

I Aarhus blev hun fra begyndelsen mødt med gedigne buhråb. Navnlig da hun kom ind på regeringens indgreb i forhold til lærernes overenskomst og kommunernes lockout

Foran hende stod en hær af mennesker med hvide skilte med sure smileyer på - et udtryk for den store utilfredshed, der i øjeblikket hagler ned over regeringen, der har været med til at gennemføre en række tiltag, som har været upopulære på venstrefløjen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.