Fire byder på regionsklinik

Fire sundhedsudbydere har budt på driften af klinikken

På sygehuset i Frederikshavn er medicinske ambulatorier møbleret om til konsultationsrum og venteværelse, men det vil snart få en ende. Foto: Peter Broen

På sygehuset i Frederikshavn er medicinske ambulatorier møbleret om til konsultationsrum og venteværelse, men det vil snart få en ende. Foto: Peter Broen

FREDERIKSHAVN:Fire forskellige udbydere af sundhedsydelser har budt på patienterne i regionsklinikken i Frederikshavn, som blev sat i udbud af Region Nordjylland i marts.

Det drejer sig om 2500 patienter, der ved årsskiftet blev fritstillet, da to læger lukkede deres praksis for at gå på pension. Patienterne har siden januar været tilknyttet regionsklinikken som en midlertidig løsning, indtil en ny sundhedsudbyder overtager driften.

Midlertidig løsning

- Der er fire, der har budt ind på driften i den såkaldte prækvalifikationsrunde, og så er det Regionsrådets beslutning, hvem der skal overtage den, siger regionsrådsformand, Ulla Astman.

Beslutningen bliver truffet på regionsrådsmødet den 23. juni, og derefter offentliggøres den nye sundhedsudbyder.

I september sidste år trådte den nye sundhedslov i kraft, som betyder, at det ikke kun er alment praktiserende læger, der kan overtage driften af patientkontakten. Også andre udbydere af sundhedsydelser, som for eksempel Falck, kan overtage den.

- Jeg kan ikke offentliggøre, hvem der har budt, siger Ulla Astman, som glæder sig over, at fire har budt.

Dermed bliver regionsklinikken den midlertidige løsning, som Region Nordjylland håbede på. I februar spåede Ulla Astman, at klinikken ville lukke før 1. oktober i år, og det ser hermed ud til at lykkes.

- Det tror vi stadig på, siger Ulla Astman.

Mange går på pension

Selvom regionsklinikken står til at lukke før jul i år, er det ikke sikkert, at det bliver en permanent lukning. I følge sundhed.dk er 22 ud af de 35 læger i Frederikshavn Kommune 56 år eller derover. Det betyder at mere end halvdelen af lægerne i kommunen statistisk set vil gå på pension inden for de kommende 10 år. Derfor arbejder regionen på højtryk med at gøre det attraktivt for unge læger at åbne praksis i Frederikshavn.

- Det er en udfordrende opgave, men der er håb forude, siger Ulla Astman.

Regionsklinikken i Frederikshavn er indrettet, så den kan åbne og lukke, alt efter om der er behov for den eller ej.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.