Danmark

Fire danske soldater såret af vejsidebombe

Fire danske soldater blev søndag såret af en vejsidebombe i Afghanistan, oplyser Hærens Operative Kommando.

Fire danske soldater såret af vejsidebombe

Fire soldater fra Den Kongelige Livgarde blev søndag morgen såret af en vejsidebombe i Afghanistan. Det oplyser Hærens Operative Kommando (HOK).

Soldaterne har det efter omstændighederne godt, og de har selv taget kontakt til deres pårørende, skriver HOK i en pressemeddelelse.

De fire deltog i en operation nord for patruljebase Hazrat. De befandt sig i et pansret køretøj, da sprængladningen blev udløst.

Efter episoden blev de fløjet med helikopter til felthospitalet i Camp Bastion, hvor de blev tilset og undersøgt.

Søndag middag blev de alle udskrevet fra felthospitalet, og de er nu overført til infirmeriet i den danske Camp Viking, oplyser HOK.

De sårede soldater kommer fra Bravokompagniet, som er udsendt fra den Kongelige Livgarde i Høvelte.

Hvad der præcist er sket med dem er endnu uklart.

- Det er jo en lægelig afgørelse, men det er heldigvis ikke særlig alvorligt, når lægerne har vurderet, at de kunne udskrives med det samme, siger presseofficer Erik Bøttger fra HOK.

De fire soldater kørte patrulje med andre køretøjer, men ifølge HOK skulle de - og ikke mindst mandskabet i dem - alle være sluppet uskadte fra eksplosionen.

I juni blev tre danske soldater også såret af en vejsidebombe i Helmandprovinsen i Afghanistan. Dog pådrog de sig ikke alvorlige kvæstelser.

Men da to soldater i maj blev ramt af en sprængladning blev den ene så hårdt kvæstet, at han måtte flyves til Danmark for videre behandling.

Dengang oplyste presseofficer Peter Enggaard til Ritzau, at soldaten, der skulle hjem til Danmark, var så hårdt såret, at der enten var risiko for, at han ville miste førligheden i en eller anden grad, eller at han kan kunne få varige skader på nogle sanser,

I alt har 42 danske soldater mistet livet i Afghanistan

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.