Fire debatmøder ude i landdistriktet

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Lendum har også et eksempel på en vel gennemført renovering af en ældre bevaringsværdig bolig. Arkivfoto: Kurt Bering

Som opfølgning på landdistriktskonferencen for ca. 14 dage siden i den nye teaterbygning i Hjørring kommer der snart en række debatmøder ude i kommunens landdistrikter, hvor forskellige temaer tages op.

Startskuddet lyder mandag den 13. marts kl. 19.00 i Lendum Borger og Kulturhus, hvor overskriften er - Sådan ligger landet.

Her kommer to oplægsholdere og præsenterer en evaluering af den nuværende landdistriktsstrategi for Hjørring Kommune. De fremlægger også en række nøgletal for udviklingen i landdistriktet.

De to oplægsholdere er Marie Louise Hartvig Widding, Se til Siden og Peder Thøgersen, Hjørring Kommune.

Allerede tre dage efter torsdag den 16. marts kl. 19.00 tages landdistriktet igen under debat, og denne gang foregår det i Borgernes Hus i Uggerby med temaet - Samarbejde og organisering, herunder samarbejde mellem borgere og kommune, byernes rolle, projekt Samling og Sammenhold og landsbyklynger. Udefra som oplægsholder kommer Sille Hedvig Wilhelm Clausen. Guldborgsund Kommune og fra Hjørring Kommune er det Helle Friis.

Derefter tager debatmøder om landdistriktet på en runde til Skummesalen i Vittrup mandag den 27, marts kl. 19.00 med emnet - Bosætning. Birthe Linddal, fremtidsforsker er oplægsholder og ellers er der fra arrangørerne lagt op til, at der kommer fortællinger fra landdistriktet og noget om alternative boformer, erhverv, turisme og iværksætteri.

Kommunen har også planlagt et møde i Lørslev mandag den 3. april kl. 19.00 i Lørslev Friskole med Frivillighed og Fællesskaber på dagsordenen. Emner som foreningsliv, uorganiserede aktiviteter, tilfældige møder, faciliteter og mødesteder vendes en omgang eller flere. Louise Kolbjørn, SYMB! er oplægsholder.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.