EMNER

Fire lærlinge til DM

Sidst i januar bliver de danske mesterskaber i håndværk afviklet

Faglærer hos murerne Morten Lund (t.v.) og faglærer hos industriteknikerne Jan Nielsen fortæller Morten Toft Bodilsen og Jan Nielsen - begge med ryggen til - om det kommende Skills DM, og hvad de skal være opmærksomme på.Foto. Diana Holm

Faglærer hos murerne Morten Lund (t.v.) og faglærer hos industriteknikerne Jan Nielsen fortæller Morten Toft Bodilsen og Jan Nielsen - begge med ryggen til - om det kommende Skills DM, og hvad de skal være opmærksomme på.Foto. Diana Holm

THISTED:I dagene fra 24. til 26. januar venter der store oplevelser for 19-årige Emil Thagaard, der er i lære som murer hos Hurup Murerfirma, 21-årige Christian Videbæk Jensen, der ligeledes er murer med speciale som flisemurer. Han blev udlært marts 2012 hos Tonsberg Byg i Lemvig. Den tredje håndværker er industritekniker 20-årige Morten Toft Bodilsen, der er i lære hos J. T. Teknik, og han er udlært til oktober 2013, og den fjerde håndværker er automekaniker 21-årige Claus Christiansen, der er i lære hos Toyota i Silstrup, og han er udlært 28. februar næste år.

Alle fire har taget den teoretiske del af deres uddannelse på EUC Nordvest i Thisted.
Alle fire skal deltage i Skills DM, som denne gang bliver afviklet på Aarhus Stadion.
For at nå så langt har de fire unge og dygtige håndværkere deltaget i den lokale konkurrence på EUC Nordvest, og derfra er de gået videre til de regionale mesterskaber, der for Emil Thagaard og Christian Videbæk Jensen blev afviklet i Hjørring, mens Morten Toft Bodilsen og Claus Christiansen dystede i Aalborg.
Og de gjorde det alle fire så godt, at de kvalificerede sig til danmarksmesterskaberne, hvor der er tilmeldt 31 forskellige fag og seks demonstrationsfag.

Udvælgelsen

Faglærerne er med til at arrangere og udvælge de fire deltagere, som er blevet spurgt, om de godt ville deltage.

Inden for automekanikerne er det faglæreren Torben Ladefoged, mens Morten Lund er faglærer hos murerne og Jan Nielsen hos industriteknikerne.
Reglerne er skruet sammen på den måde, at deltagerne ikke må være ældre end 21 år, og gerne deltage i det år, man fylder 22 år.
Faglærerne har naturligvis et klart blik for, hvem der er gode til sit håndværk, og faglærerne fortæller, at Emil, Christian, Morten og Claus alle er rigtig gode til deres fag.

To dage til opgaverne

Ved Skills DM i Aarhus får hver deltager 11 timer til at løse den bundne opgave.

- Det strækker sig over to dage, og opgaverne ligger på niveau med svendeprøven, fortæller faglærer Morten Lund.
I løbet af den kommende tid skal de fire unge håndværkere i et ugelangt træningsforløb op til mesterskaberne.
Murerne Emil Thagaard og Christian Videbæk Jensen skal til Hjørring, hvor de kommer under kyndig vejledning af de to landstrænere Finn Pedersen og Lars Skibdahl Schmidt.
EUC Nordvest fik i 2011 en 2. plads blandt industriteknikere og i 2012 ligeledes en 2. plads, og det var hos murerne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.