Fire mænd anholdt efter vild biljagt i Nykøbing Falster

Politiet jagtede bil med fire mænd i 30 minutter, før bilen standsede. De fire i bilen er nu anholdt.

Ritzau
biljagt Foto: Free/Colourbox
9. oktober 2016 21:19 - Opdateret 9. oktober 2016 21:20

Fire mænd fra Maribo, Hillerød, Solrød Strand og Søborg er blevet anholdt efter en længere biljagt i og omkring Nykøbing Falster. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi overvejer nu, hvilke sigtelser der skal rejses mod de fire.

Politiet fik søndag eftermiddag et mistænksomt øje til mændenes bil på Skovalléen i Nykøbing. Da politifolkene tjekkede nummerpladen, viste det sig, at bilen var afmeldt fra motorregistret.

- Efter en 30 minutter lang jagt gennem byen, så lykkedes det at få dem bragt til standsning lidt nord for Nykøbing, fortæller politiets vagtchef Søren Østervig.

Ifølge ham kørte den jagtede bil forholdsvis vildt gennem byen, men umiddelbart var der ingen menneskeliv i fare.

- Nu er det jo søndag, men man kører da forbi en skole med 100 kilometer i timen, fortæller Søren Østervig.

Vagtchefen beretter desuden, at bilen to gange overhalede andre biler i et sving.

I løbet af biljagten fik politiet tilkaldt forstærkning, og ifølge vagtchefen fik man lukket den flygtende bil inde på et område, så den valgte at standse,

Føreren af bilen er blevet sigtet for overtrædelser af færdselsloven. Og hvad der er mere alvorligt, så er han også blevet sigtet for at have overtrådt straffelovens bestemmelse om skødesløst at bringe andres liv i fare.

- Det hænger sammen med, at man har vurderet kørslen til at være hensynsløs, fortæller Søren Østervig.

Politiet har desuden en mistanke om, at føreren kan være påvirket af medicin eller euforiserende stoffer, og man har derfor fået en læge til at udtage en blodprøve fra manden.

Efter anholdelsen af de fire har det vist sig, at bilen var stjålet. Føreren er derfor også blevet sigtet for brugstyveri af motorkøretøj.

- Det er de tre andre i bilen også. Når man sidder i en bil, der er stjålet, så bliver man sigtet, fortæller Søren Østervig.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...