Fire mænd frifundet for sexmisbrug

I byretten blev pigens far og tre andre dømt for at have misbrugt en pige. Nu har landsretten frifundet dem.

Fire mænd frifundet for sexmisbrug

Fire mænd, der i byretten blev dømt for omfattende misbrug af en pige i et kolonihavehus i Vejle, blev fredag frifundet i Vestre Landsret, skriver Vejle Amts Folkeblad.

I retten i Kolding blev pigens far idømt tre år og tre måneders fængsel for i en periode, da hun var otte-ni år gammel flere gange at have haft samleje med sin datter.

Desuden blev han dømt for at "låne" hende ud til fire andre mænd, hvoraf en i mellemtiden er død.

To af de andre tiltalte blev i Retten i Kolding dømt til anbringelse på en institution for personer med vidtgående psykiske handicap, mens den sidste blev idømt tre måneders fængsel.

Det påståede misbrug fandt sted i 2002 og 2003 i farens kolonihavehus i Vejle. Men først i 2009 fortalte pigen, der er født i 1994, om sine oplevelser, efter at hun havde forsøgt selvmord.

I første omgang fortalte hun, at hun var blevet voldtaget af nogle drenge i Lystrup, men senere ændrede hun forklaring og fortalte, at faren havde udsat hende for et voldsomt seksuelt misbrug, ligesom han havde lånt hende ud til sine venner.

Netop hendes skiftende forklaringer er grunden til, at Vestre Landsret fredag besluttede at frifinde de fire mænd.

Der var af gode grunde ingen tekniske beviser i sagen, og ifølge Vejle Amts Folkeblad mente landsretten i modsætning til Retten i Kolding ikke, at pigens forklaring var troværdig.

/ritzau/

Forsiden