Fire mænd skyldige i terror

Svenske mænd skyldige i terror mod JP/Politikens Hus

Foto Torben Hansen

Foto Torben Hansen

Retten i Glostrup kender fire svenske mænd skyldige i sagen om et planlagt terrorangreb mod JP/Politikens Hus.- Jeg kan sige, at dommere og nævninge er enige om, at de tiltalte er skyldige i sagens forhold 1, siger retsformand Katrine B.B. Eriksen. De tiltalte er blevet frifundet for to punkter om våbenbesiddelse. - Frifindelsen er sket af tekniske grunde, fortæller retsformanden.

Hævn for Muhammedtegninger

Frifindelsen i de to punkter vil ikke få betydning for straffens længde.Sagens to anklagere, Gyrithe Ulrich og Henrik Plæhn, har under sagen argumenteret for, at mændene planlagde et blodigt angreb i Danmark. Formentlig skulle angrebet være rettet mod JP/Politikens Hus på Rådhuspladsen i København som en hævn for Muhammedtegningerne, der i sin tid blev trykt i Jyllands-Posten. Muligvis skulle angrebet gå ud over personer i auditoriet Pressen, som ligger i huset på Rådhuspladsen. Og angiveligt skulle folk bindes med plastikstrips og henrettes med skud. Kun kvinder og børn skulle skånes.

Arrangement var målet

Den 29. december 2010 skulle der i Pressen være et arrangement, Årets Fund, hvor danske sportsudøvere skulle hyldes af blandt andre kronprins Frederik. Og anklagemyndigheden har arbejdet ud fra en teori om, at arrangementet var mændenes mål.Mounir Dhari, Munir Awad og Omar Aboelazm blev anholdt den 29. december om formiddagen i den lejlighed på Mørkhøjvej i Herlev, hvor de havde opholdt sig siden dagen før, hvor de var ankommet til Sverige fra Danmark. Sahbi Zalouti blev anholdt senere samme dag i Sverige. Han var oprindeligt med i den udlejningsbil, som mændene kørte til Danmark i. Men han stod af på en motorvejstankstation ved Jönköping og vendte tilbage til Stockholm.

Overvåget lejlighed

Zalouti bor i en lejlighed på Frihetsvägen i Järfälla ved Stockholm. Lejligheden har i længere tid været overvåget og aflyttet af den svenske efterretningstjeneste Säpo.Under sagen har anklagemyndigheden afspillet aflytninger af lejligheden, hvor man har hørt mændene snakke om at begå et terrorangreb i Danmark. Ud over et angreb på avishuset har der også været snakket om at angribe tilfældige familie i deres hjem juleaften. /ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.