Lokalpolitik

Fire mio. kr. til Agger Havn

- Det er vi glade for, lyder det fra folkene bag masterplan udvikling for Agger Havn

AGGER:En masterplan for ny udvikling på og omkring Agger Havn har udløst fire millioner statslige støttekroner fra Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Ministeriet har fordelt 12,8 mio. kroner i støtte til ni projekter landet over. Projektet i Agger modtager det største enkeltbeløb. Pengene er taget fra puljen til medfinansiering af EU-projekter for vanskeligt stillede kommuner.
- Det kan vi kun være rigtig glade for, siger Svend Heiselberg, medlem af arbejdsgruppen bag masterplanen for Agger Havn.
Efter planen skal der bruges ialt 24 mio. kroner på en række projekter på havnen.
- Vi skal ikke lave alt på en gang. Nu har vi tilsagn om fire millioner kroner. Det er et godt udgangspunkt for at komme videre i arbejdet med at søge penge hjem, siger Svend Heiselberg, som ser planerne i tæt sammenhæng med udviklingen af Nationalpark Thy.
- Får vi skabt en attraktiv havn i Agger, er det endnu en perle i tilknytning til nationalparken, siger Svend Heiselberg.
Byrådsmedlem Jens Kr. Yde (K) er også med i gruppen bag masterplanen. Også han hilser million-tilsagnet velkommen.
- Agger Havn er kommunal, men vi gik ind i projektet for at skubbe til udviklingen på et tidspunkt, hvor tingene lå i dvale. Masterplanen er godkendt i udvalget for miljø- og teknik og er sendt videre til erhvervsafdelingen, hvor der er arbejdes for at søge flere penge hjem til projektet. Så jeg kan dårligt forestille mig andet, end at vi både får penge gennem EU og fra andre kilder, siger han.
Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager glæder sig over, at de støttede projekter har lokalt afsæt.
- Lokalt initiativ og engagement er afgørende for at holde gang i vækst og beskæftigelse - ikke mindst i yderområderne, siger hun.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.