Fire omkommet og hundreder evakueret efter skybrud i Rumænien

Det rumænske indenrigsministerium siger, at 20.000 mennesker er indsat i en redningsindsats.

Ritzau
Indbyggere i den oversvømmede landsby Bacel forsøger i båd at nå frem til deres oversvømmede huse for at fodre deres husdyr. Foto: Adrian Catu/Ritzau Scanpix
Ulykker 1. juli 2018 17:52

Efter adskillige dage med skybrud og styrtregn i Rumænien er mindst fire mennesker omkommet og hundredvis er blevet evakueret.

Oversvømmelser og høj vandstand forårsagede mindst fire dødsfald, blandt andet fordi uvejret fik et hus til at styrte sammen.

I den hårdt ramte Covasna-region har en dæmning givet efter for vandmasserne, hvorved flere landsbyer er blevet ramt af oversvømmelser. Det gælder blandt andet byerne Bacel og Lunca Marcusului.

- Der er udkommanderet meget redningsmandskab fra brandvæsnet og fra det paramilitære politi, siger en talsmand for katastrofeberedskabet Marius Tolvaj.

- Dæmningen er ved et blive genopført, så vi kan tømme de oversvømmede huse for vand, siger han.

Over 250 indbyggere i det ramte område er flygtet fra den stigende vandstand, siger han.

Der er registreret oversvømmelser i 100 byer forskellige steder i Rumænien, og nogle steder er broer skyllet væk og snesevis af hjem er blevet ødelagt.

Det rumænske indenrigsministerium siger, at 760 mennesker er reddet eller evakueret, og at i alt 20.000 mennesker er indsat i en redningsindsats.

Myndighederne siger, at fem nationale landeveje er oversvømmet, og at togtrafikken er afbrudt i den centrale del af landet.

/ritzau/AP

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...