Hele landet

Fire overraskende tegn på at du er introvert

Begrebet er gået fra at være en særhed til at modtage mere forståelse

Arkivfoto

Arkivfoto

HELE LANDET: Indadvendthed har aldrig været opfattet som et positivt træk og er ofte blevet betragtet som en særhed, der dækkede over psykiske problemer eller det der var værre.

I de seneste år har flere bøger, hvor introverte forsvarer sig, dog ændret opfattelsen og fået os til at se mere nuanceret på fordele og ulemper.

Selv om de fleste mennesker hverken er fuldtonede indadvendte eller udadvendte, så har de fleste en tendens til at være enten det ene eller andet.

De mest almindelige tegn på introverte mennesker er en ulyst til større forsamlinger eller at skulle småsnakke med fremmede om ligegyldige ting. Introverte går op i detaljer, men bliver let distraherede, mens extroverte oftere ser det overordnede billede og hurtigere bliver træt af monotont arbejde.

Men nye undersøgelser viser også en række mere overraskende tegn på at man er introvert.

Mindre grådig

Forskning fra Cornell Food and Brand Lab viste i 2014, at udadvendte og indadvendte børn reagerer forskelligt på eksempelvis tallerkenstørrelse, når det handler om portionsstørrelse.

Forskerne undersøgte adfærd hos børn mellem 6 og 10 år i et studie af deres morgenmadsvaner. Først fik de serveret cornflakes af voksne i en stor skål, hvor de selv skulle sige stop. En anden dag fik børnene en stor eller en lille skål, hvor de selv kunne hælde så meget op som de ønskede.

Børnenes personlighedstype var i forvejen blevet bestemt ved at bede fire lærere om at vurdere hvert barns personlighed.

Når de selv kunne bestemme var de udadvendte børn langt mere tilbøjelige til at lade sig påvirke af skålens størrelse, de hældte hele 33,1 procent mere morgenmad op i den store skål, sammenlignet med indadvendte børn, der kun hældte 5,6 procent mere op, når de spiste af den store skål.

Du vil bo i bjerge

Drømmer du om at bo på en bjergside, så skal du nok flytte fra Danmark, men der er også en større chance for at du er introvert end extrovert.

Ifølge en undersøgelse fra University og Virginia i begyndelsen af 2015, så lever indadvendte mennesker i USA oftere i højder, mens extroverte mennesker tenderer til at leve i flade, åbne områder og gerne i byer.

Introverte nyder tilsyneladende den mulighed for at isolere sig eller selv at vælge sit selskab, som det giver at bo i bjerge.

Barnløs

En norsk undersøgelse fra 2013 kunne afsløre at introverte får færre børn. Undersøgelsen er baseret på personlighedsundersøgelser af 7.000 mænd og kvinder født mellem 1927 og 1968.

10 råd til at spise dig gravid

Resultaterne viste, at personligheden på forskellig måde har indflydelse på fertiliteten hos mænd og kvinder. For begge køn gælder det, at hvis du er ekstrovert, så er chancerne for t få børn bedre end for mennesker, der er mere indadvendte.

Offer for fup-mails

En undersøgelse i 2013 fra North Carolina State University viste, at indadvendte var dårligere til præcist at skelne ægte emails fra phishing forsøg. Efter at deltagerne havde udfyldt en personlighedsundersøgelse blev de bedt om at scanne en inbox for både ægte og phishing e-mails og slette mistænkelige og spam e-mails.

Kvinder falder lettere for email-fup

Selvom 89 procent af deltagerne påstod, at de kunne identificere ondsindede e-mails, fejlklassificerede 92 procent phishing e-mails. Næsten 52 procent fejlklassificerede mere end halvdelen af phishing e-mails, og 54 procent slettede mindst en ægte e-mail.

Sådan gør du din datingprofil til en succes

Og jo mere introverte deltagerne var des klarere var tendens til fejlklassificering.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.