Fire partiformænd: Drop Enhedslisten og kom til blå blok

Danmark har ikke råd til flere aftaler om finanslov med Enhedslisten.

Fire partiformænd: Drop Enhedslisten og kom til blå blok

Danmark har ikke råd til flere politiske aftaler med Enhedslisten. For hver gang Enhedslisten kommer ud af et forhandlingslokale med regeringen, er det blevet dyrere at være dansker.

Sådan lyder budskabet fra en samlet blå blok. I en fælles kronik i Berlingske søndag advarer formændene for de fire borgerlige partier regeringen mod at indgå aftale om finansloven med sit røde støtteparti:

- Drop Enhedslisten og lav aftaler med os, lyder budskabet fra Venstres Lars Løkke Rasmussen, Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl, De Konservatives Lars Barfoed og Liberal Alliances Anders Samuelsen.

- Vi er klar, men det kræver, at regeringen tør tage et realistisk opgør med sig selv og sit parlamentariske grundlag, skriver de fire partiformænd i kronikken.

Samtidig opfordrer de i fællesskab regeringen til at turde skabe danske arbejdspladser.

- For når statsministeren taler om et stemningsskifte i dansk økonomi, så er det jo altafgørende, at vi ikke slår den gode stemning ned, men tværtimod gør alt for at få stemningen til at brede sig, så vi kan får Danmark ud af recessionen, skriver de.

De fire partiformænd remser fire punkter op, som de mener er væsentlige for, at der kan skabes job i Danmark:

Fremrykning af initiativer i forårets vækstpakke som først skulle sættes i gang i 2015, arbejdsmarkedsindsatsen skal effektiviseres og målrettes, og en arbejdsmarkedsreform skal også omfatte et kontanthjælpsloft, så det igen kan betale sig at arbejde, lyder det.

Det tredje punkt er, at flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse, hvis der fortsat skal være produktionsarbejdspladser i Danmark, og det fjerde punkt handler om, at der er brug for en realistisk tilgang til reguleringen af dansk erhvervsliv.

Finansminister Bjarne Corydon (S) er glad for forhandlingsviljen, men siger også, at der er behov for at kigge på andet end lempelser til erhvervslivet.

- Men jeg er glad for, at der lægges op til samarbejde om nogle af de store forløb om erhvervsuddannelser og senere beskæftigelsessystemet. Så må vi konkret se, hvad vi kan blive enige om ved forhandlingsbordet, siger han til Berlingske.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.