EMNER

Fire personer har fået værtshusforbud

Farvel til favoritværtshusene 104 weekender i træk - to-årige forbud skal skabe ro i Hjørrings natteliv.

Mikkel Glifberg, forpagter på Café Chic - får navn og personnummer fra politiet på de personer, der ikke må vise sig på en række værtshuse i Hjørring. Via en søgning på Facebook kan han ofte også få sat ansigt på de pågældende personer, så de er nemm

Mikkel Glifberg, forpagter på Café Chic - får navn og personnummer fra politiet på de personer, der ikke må vise sig på en række værtshuse i Hjørring. Via en søgning på Facebook kan han ofte også få sat ansigt på de pågældende personer, så de er nemm

Hvis man er ung og glad for at gå i byen i Hjørring, så kan man sikkert godt blive lidt ked af at blive nægtet adgang 104 weekender i træk til sine favoritværtshuse. Det er ikke desto mindre konsekvensen, hvis man på et af ti Hjørring-værtshuse opfører sig, så man kommer i ordensmagtens sorte bog: Siden maj har personer, der har haft stoffer eller våben på sig - eller har begået vold - fået udstedt et forbud mod at komme på de pågældende værtshuse i to år. Nultolerancen for disse tre lovovertrædelser gælder alle værtshuse i Jernbanegade samt Buddy Holly, Postgården, Café Ciffy og Bjesken. Kvajer man sig bare et sted, gælder forbuddet mod at komme på dem alle. I weekenden blev en 21-årig mand fra Hjørring taget af politiet med en klump hash i lommen, mens han befandt sig på Café Chic i Jernbanegade. - Vi er på vej med et forbud til ham, og det vil være det fjerde siden, de nye regler trådte i kraft i maj, oplyser vicepolitikommissær Peter Skovbak, Nordjyllands Politi i Hjørring. Baggrunden for, at politiet bruger forbuds-våbnet med hjemmel i restaurationsloven skyldes, at man op til stramningen havde oplevet en kraftig stigning af voldstilfælde i værtshusmiljøet i Hjørring. - Vi håber, at forbuddene kan give mere ro og tryghed i nattelivet, siger Peter Skovbak. Når I bruger forbuddet, flytter problemerne så ikke bare andre steder hen? - Vi forsøger at få ro i Jernbanegade, og det er det, vi har fokus på, lyder svaret. Bryder man forbuddet, så koster det en bøde på 1500 kroner, hvis det bliver opdaget. Gentager det sig, så stiger bøden til 2000 kroner anden gang, mens det koster 2500 de efterfølgende gange. En af de personer, som har fået et forbud har i øvrigt vovet sig ind på et af værtshusene, så den første bøde er også blevet udskrevet. Får en mail fra politiet Ordningen er faldet i god jord hos restauratørerne. Mikkel Glifberg fra Café Chic mener, at det kan have en præventiv effekt, at bissen er blevet skruet på. - Det er godt, at folk får at vide, at hammeren falder første gang, hvis de laver noget lort. Det er en ordning, der rammer folk, som ødelægger aftenen for andre, mener han. Rent praktisk er systemet sådan bygget op, at restauratørerne får en mail fra politiet med navn og personnummer på den person, der har fået et forbud. - Vi laver ID-tjek ved dørene, men vi finder også ofte et billede af personen på Facebook, så vi kan få sat et ansigt på, fortæller Mikkel Glifborg.