Fire skjulte tegn på depression

Særlige symptomer kan være tegn på, at du er deprimeret uden at vide det

Modelfoto

Modelfoto

LIVSSTIL:Milde former for depression behøver ikke at vise sig i form af gråd eller følelser af håbløshed og hjælpeløshed, men kan også være symptomer, som de færreste forbinder med depression.

Her er fire skjulte tegn på mild eller begyndende depression:

Mareridt

Ifølge en ny undersøgelse har 28,4 procent af personer med milde former for depression mareridt.

Undersøgelsen fra det finske universitet i Turku er baseret på en befolkningsundersøgelse af over 13.000 personer, som er blevet fulgt i fem år.

De mest markante årsager til mareridt var bl.a. søvnløshed, udmattelse og en negativ opfattelse af en selv - et tydeligt tegn på depression.

Testosteron

Mænd med et lavt testosteron-niveau havde, ifølge en nylig undersøgelse fra George Washington University, tre-fire gange større risiko for depression end gennemsnittet.

Otte madråd til at øge dit testosteron-niveau

Blandt 200 mænd med et borderline testosteron-niveau på 200-350 nanograms per deciliter havde hele 56 procent markante tegn på depression, en diagnose for depression eller tog lykkepiller.

79 procent af mændene led samtidig af erektionsproblemer, hvilket også hænger sammen med testosteron-niveauet.

Lændesmerter

En ny undersøgelse fra University of Sydney i Australien viste at lændesmerter kan være tegn på en depression.

10 madråd, der gør dig i godt humør

I en sammenligning af tvillingepar, der gjorde det muligt at udelukke arvelige faktorer, viste depression sig at øge risikoen for lændesmerter med 1,7 gange hos enæggede tvillinger.

Risikoen var endnu større - 2,3 gange - hos tveæggede tvillinger.

TV

Sidder du og glor TV dagen lang, kan det være tegn på depression, viser en undersøgelse fra University of Texas i Austin, hvor forskerne konstaterede, at jo mere ensom og deprimeret, du er, des mere TV ser du.

Undersøgelsen er baseret på 316 unge mellem 18 og 29 år, der besvarede spørgsmål om hvor ofte de så TV; hvor ofte de havde en følelse af ensomhed, depression og mangel på selvregulering og endelig om, hvor ofte de så tv i lang tid

Sådan skal du spise for at undgå en depression

- Fysisk træthed og problemer som fedme og andre helbredsproblemer er relateret til tv-afhængighed og bliver den alt for alvorlig, kan seerne begynde at forsømme deres arbejde og deres forhold til andre. Selv om folk ved, at de ikke bør, har de svært ved at modstå lysten til at følge deres serier kontinuerligt, siger undersøgelsens chefforsker Yoon Hi Sung.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.