Fire skrappe amatør-kokke

Dygtige madkunstnere dyster i dag om hæder og tur til Norge

Palle W. Nielsen
Palle, Claus, Eva og Tanja skal til DM for amatørkokke. Foto: Kim Dahl Hansen
Norge 1. april 2006 06:00

FREDERIKSHAVN: Fire skrappe amatørkokke fra Frederikshavn og Sæby er med, når DM for amatørkokke i dag afgøres i Aalborg. De fire er blikkenslager Claus Wæhrens, fotograf Eva Seider, NORDJYSKE Medier, bankfuldmægtig Tanja Houmann, alle Frederikshavn, og kundechef Palle Sørensen. De fire mødte hinanden for fem år siden i forbindelse med et aftenskolekursus i god madlavning under titlen "Spændende mad for spændende mennesker", og de er nu blevet enige om, at evnerne rækker til at prøve kræfterne af i lørdagens holdkonkurrence. Kokkene har været i en form for træningslejr hos hinanden nogle gange for sådan lige at pudse formen af og for aftale den menu, dommerne og publikum skal præsenteres for. Holdet deltager under navnet "Team Wæhrens, Frederikshavn". De fire bruger gerne mange timer i køkkenet og læser kogebøger og madmagasiner, som andre læser romaner. Dommerne, der afgør om Team Wæhrens vinder DM og en astronomisk tur til Norge, er Claus Bauer, Søren Ledet, Ronny Emborg og Per Mandrup, alle nogle af Danmarks dygtigste og mest kendte madkunstnere. DM for amatørkokke er en åben konkurrence, hvor alle danske mad-entusiaser har mulighed for at samle og tilmelde et hold af gode venner og bekendte. Mesterskabet arrangeres af Dansk Kalvekød, der er et koncept under Danish Crown.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...