Fem unge migranter ramt af skud i masseslagsmål i Calais

Fem personer er i kritisk tilstand efter sammenstød i Calais mellem migranter fra Eritrea og Afghanistan.

Sikkerhedsberedskabet i den nordfranske havneby Calais er skærpet, efter at der torsdag udbrød voldsomme masseslagsmål mellem grupper af migranter.


Fire unge migranter fra Eritrea er i kritisk tilstand, efter at de blev ramt af skud i et af sammenstødene. De tilskadekomne er mellem 16 og 18 år. Desuden er en femte person indlagt med alvorlige kvæstelser.

Skuddene faldt under et næsten to timer langt masseslagsmål mellem mere end 100 migranter i den nordfranske havneby.

Balladen startede, da en migrant fra Afghanistan affyrede skud, mens omkring 100 migranter fra Eritrea og cirka 30 fra Afghanistan ventede i en kø på at få udleveret mad.

Endnu et slagsmål brød derefter ud i et industriområde nogle kilometer derfra mellem over 100 eritreere, som bevæbnet med jernstænger og kæppe kom i klammeri med omkring 20 afghanere, oplyser anklagemyndigheden i Calais.

12 personer kom til skade i slagsmålet.

Politiet greb ind for at beskytte de afghanske migranter, som stod over for 150 til 200 migranter fra Eritrea, oplyser myndighederne.

Urolighederne er de værste i Calais siden juli 2017, hvor 16 personer kom til skade i slagsmål mellem migranter, skriver nyhedsbureauet AFP.

Calais har i flere år været et samlingssted for migranter fra ikkevestlige lande, som illegalt forsøger at komme ind i Storbritannien.

I efteråret 2016 ryddede politiet en uofficiel flygtningelejr, der på et tidspunkt husede op til 10.000 mennesker. Lejren blev i medierne omtalt som Junglen.

Siden har politiet forhindret, at lignende lejre bliver etableret, men ifølge hjælpeorganisationer opholder der sig fortsat flere hundrede migranter i Calais.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.