Firmaer er klar til omstridt hus

Aars Boligforenings omdiskuterede projekt om bygning på fem etager i byens hovedgade har allerede store tilhængere på spring til lejemål

Det bliver gadens suverænt største hus, hvis lokalplanen vedtages endeligt. Det tiltrækker store firmaer men skaber betænkelighed hos andre.

Det bliver gadens suverænt største hus, hvis lokalplanen vedtages endeligt. Det tiltrækker store firmaer men skaber betænkelighed hos andre.

AARS:Skulle det være, kunne to firmaet hurtigt rykke ind i det store fem etagers hus, som der er fremskredne planer for i Himmerlandsgades øverste ende. Det kan man oplyse hos bygherren Aars Boligforening efter at planerne er gået i offentlig høring. Det lokale advokatfirma Bindslev & Kjeldsen har således erklæret sig klar til at rykke ind på 320 kvadratmeter på det planlagte byggeris første sal. Aftalen har form af en hensigtserklæring og vil ved en endelig underskrift give Advokatkontoret udsigt mod Kirketorvet og Apoteket. Det oplyser forretningsfører Jens S. Damgaard, Aars Boligforening. - Aftalen betyder, at vi kan etablere en stor parkeringsplads lige over for nybyggeriet på grunden Himmerlandsgade 109, hvor Bindslev & Kjeldsen nu har kontor. På den måde imødekommer vi Vesthimmerlands Byråds ønske om bedre parkeringsmuligheder i forbindelse med nybyggeriet, fortæller Jens Damgaard. Han nævner også at boligforeningen er langt fremme i forhandlingerne med en dagligvarekæde, som ønsker at købe 1500 kvadratmeter i stueplanet. Heraf agter dagligvareforretningen selv at anvende 1000 kvadratmeter, mens de sidste 500 kvadratmeter skal huse en mærkevare-forretning. Men det er ikke kun erhvervslejemålene, som vækker interesse, fortæller Aars Boligforenings formand, Niels Krogh Madsen: - Vi har fået mange henvendelser fra folk, som gerne vil leje en af de 55 planlagte boliger midt i byen, fortæller han. Pris 150 mio. kr. Det store projekt midt i Aars er anslået til 150 millioner kr. inklusive erhvervsdelen. Grundarealet er knap 4.000 kvadratmeter og vil efter planen give 8.094 kvadratmeter over fem etager. Forretningsfører Jens Damgaard oplever at der er stigende behov for centralt beliggende lejligheder i Aars. For at gøre det muligt er det almindeligt at bygge lidt højere. Han nævner de 134 lejligheder i Himmerlandsparken på den gamle banegrund som eksempel. - De blev opført over seks år, og alle var udlejet fra dag et. Nu er der et nyt behov, og vi må erkende, at hvis vi ikke kan imødekomme det, vil udviklingen ske andre steder - f.eks. i Aalborg. Husk på, at byggeriet tidligst kan stå færdigt om to år, understreger Jens S. Damgaard. Betænkelige politikere Byrådet har enstemmigt sendt lokalplanen i otte ugers offentlig høring og det kan bane vejen for Aars Boligforenings store projekt. Indstillingen kom dog først efter at mange havde udtrykt store forbehold over byggeriets størrelse, især højden af det. Det gjaldt således ledende medlemmer af både Venstre, Konservative, Socialdemokraterne og SF. Sf'eren Berit Byg kaldte således det planlagte hus for " et stort skrummel". Aars Boligforenings formand håber på en positiv debat om projektet. - Naturligvis vil der altid være delte meninger, når der planlægges for et så centralt område i en driftig by. I boligforeningen er vi dog sikre på, at projektet vil være til stor gavn for byen og hele Vesthimmerland, slutter Niels Krogh Nielsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.