EMNER

Firmaer forventer stigende salg til det offentlige

Knap hver tredje virksomhed med salg til det offentlige forventer et stigende salg i det kommende år.

Fremgang. En af de virksomheder, der sælger mere og mere til det offentlige, er Højer Møbler i V. Hassing, der har specialiseret sig i skolemøbler.

Fremgang. En af de virksomheder, der sælger mere og mere til det offentlige, er Højer Møbler i V. Hassing, der har specialiseret sig i skolemøbler.

Flere virksomheder regner med større efterspørgsel på deres produkter og ydelser fra den offentlige sektor i det kommende år, viser en rundspørge fra Dansk Erhverv og Statens og Kommunernes Indkøbs Service, SKI.

Med nye udbudsdirektiver på trapperne, et nyt klagesystem og en ny dansk udbudslov i støbeskeen, glæder administrerende direktør i Dansk Erhverv, Jens Klarskov, sig over den forventede stigning.

- Det er positivt, at vi i en tid med mange forandringer på området, ser ud til at opleve en stigning i det offentlig-private samarbejde, siger han og tilføjer:

- Vi håber dog, at vi i fremtiden får banet vejen for flere gode offentlig-private projekter, da det er til gavn for både erhvervslivet og samfundet.

En bedre dialog og mere fleksible regler er på ønskelisten hos både offentlige og private, viser rundspørgen. Et stort flertal peger blandt andet på mere fleksible udbudsregler. Jens Klarskov melder sig i dét kor.

- Der er ingen tvivl om, at det offentlig-private samarbejde har ført til effektiviseringer i den offentlige sektor, men det har også ført til en debat om, hvorvidt vi som samfund får nok ud af de 290 offentlige indkøbsmilliarder, siger han.

Både i det private og i det offentlige peger et flertal på, at mere dialog mellem ordregivere og tilbudsgivere før udbuddet går i gang vil give bedre løsninger for det offentlige.

Hos den offentligt ejede indkøbsorganisation, SKI, er administrerende direktør Signe Lynggard Madsen enig i dén udmelding.

- Vi er mange, der ønsker, at udbudsreglerne vil give øget adgang til dialog og forhandling. Vores fokus skal være på det gode købmandsskab, siger hun./ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.