EMNER

Firmaer skal tage et socialt ansvar

Sociale klausuler på vej ved store opgaver for Brønderslev Kommune.

Arkivfoto: Henrik Louis

Arkivfoto: Henrik Louis

BRØNDERSLEV-DRONNINGLUND:Firmaer, der vil byde ind på opgaver i Brønderslev Kommune fremover, kan blive mødt med krav om ansættelse af et vist antal lærlinge eller andre sociale klausuler.

Kommunen er i færd med at udarbejde en ny udbudspolitik, og har allerede på forhånd fået Dansk Byggeri Nordjylland på barrikaderne med et rungende nej til sociale klausuler.

- Jeg håber, at politikerne vil se på muligheden for at indgå en partnerskabsaftale om at skabe flere lærepladser frem for at indføre sociale klausuler. Det er sjældent, der kommer noget godt ud af tvang, siger Knud Kristensen, formand for Dansk Byggeri Nordjylland.

Økonomiudvalget vil i store træk kopiere Aalborg Kommunes ordning.

- Aalborg har i flere år arbejdet med klausuler, og vi vil gerne have nogle klausuler der ligner deres, oplyser borgmester Lene Hansen (S).

- Vi har et meget stærkt samarbejde med Aalborg på indkøbsfronten, så vi synes det er naturligt, at vi læner os op ad hvad de gør. Der er ingen grund til at vi skal opfinde nye, dybe tallerkener, siger borgmesteren.

Indvendinger om at for mange sociale klausuler, kan betyde, at nogen - specielt små firmaer - afholder sig fra at byde ind på en opgave pga. det ekstra bureaukrati.

- Vi forsøger at undgå, at udelukke nogen med sociale klausuler. Ved mindre opgaver vil vi ikke stille nogen krav, og selv ved mindre opgaver, der strækker sig over lang tid, vil vi kun kræve en kort redegørelse. Først ved større anlægsopgaver, vil der blive stillet krav om et vist antal lærlinge og praktikpladser, forklarer Lene Hansen.

- Aalborg har åbenbart kunnet administrere det uden store problemer, så vi regner med at vi kan få det til at se fornuftigt ud. Det bliver forholdsvist enkelt, så vi mener det er så ubureaukratisk at man skulle kunne leve med det, tilføjer hun.

Den nye udbudspolitik skal nu finpudses inden den endelige godkendelse.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.