Fisk før teatertid

Fiskebuffet i det gamle pakhus

AALBORG:Stålkutteren "Louise" er en lille fiks sag, der er specialbygget til Rosdahls Råvaremarked i gamle pakhus på Strandvejen ved havnen. Torsdag, fredag og lørdag er det Fiskepers butik og kl.18 er den forvandlet til buffet med retter fra både kolde og varme vande. - Vi har lige en time til at lave hallen om til spisested, fortæller indehaver Jan Fjord, der hermed har lavet endnu et spisested. Mindst tolv forskellige slags fisk- og skaldyrsretter med vejledende garniture og tilbehør er på menuén, der er tænkt som et sted før biorgraf- eller teatertid. - Vi vil satse meget på fisk fra de nordiske lande, og skifter menuen alt efter sæsonen, fortæller Jan Fjord. Torvehallen er den naturlige ramme med det gamle interiør og rå gulv som er bevaret fra pakhusets tid. Buffetén er modsat restauranten, et sted hvor man dropper ind uden bordbestilling. - Fiskespecialiteter lavet af høj kvalitet er trendén, og fiskene er så friske, at de stadig blinker med øjnene, garanterer Jan Fjord. Selvom Rosdahls ikke hører til i den billige ende, så har Jan Fjord valgt, at buffetén skal være rimelig uden at slække på kvaliteten og idéerne. Til åbningen fredag aften var der 90 gæster, og gennemsnitsprisen, alt inklusive, blev regnet ud til 270 kr. Så hvis man ikke kan lí østers eller krabbeklør, så er der en Pangasius fra Vietnam eller en fiskelasagne, hvidvinsmarineret musling eller tomatiseret fiskesuppe. - Men ikke alle er til fisk, så derfor har vi også en grill-tallerken med kalv, lam og unghane, beroliger Jan Fjord.