Skagen

Fisk for en lille milliard i Skagen

Der blev landet en rekordstor mængde fisk i Skagen Havn i 2017

Sidste år blev der landet 393.069 tons fisk i Skagen Havn til en værdi af godt 922 millioner kroner.Arkivfoto: Bente Poder

Sidste år blev der landet 393.069 tons fisk i Skagen Havn til en værdi af godt 922 millioner kroner.Arkivfoto: Bente Poder

SKAGEN:Sidste år blev der landet 393.069 tons fisk i Skagen Havn til en værdi af godt 922 millioner kroner.

Det er den største mængde landinger siden havnen i 2001 blev selvstyrende havn, og Skagen Havn bevarer dermed sin status som Danmarks største fiskerihavn, oplyser havnen i en pressemeddelelse.

Det er baseret på fiskeristatikken for 2017 trukket fra NaturErhvervstyrelsen, at Skagen Havn fortsat kan kalde sig Danmarks største fiskerihavn.

Skagen Havn står dermed for godt 33 procent af den samlede landede mængde i Danmark mod knap 31 procent i 2016.

Hanstholm er næststørst

Lave priser på i sær industrifisk og sild har haft negativ betydning på værdisiden i 2017 sammenlignet med 2016, hvor der blev landet godt 269.000 tons fisk til en værdi af 1 milliard kroner i Skagen Havn.

- Jeg glæder mig over, at der er fremgang i mængder landede fisk. Det styrker vores industrier, at de fortsat er i stand til at skaffe råvarerne og dermed kan levere konkurrencedygtige priser. Det betyder i sidste ende, at vi på Skagen Havn kan levere konkurrencedygtig infrastruktur og service, siger Willy B. Hansen, adm. direktør for Skagen Havn.

Tallene fra NaturErhvervstyrelsen viser, at Hanstholm er den næststørste fiskerihavn med 240.811 tons landede fisk til en værdi af 864 millioner kroner, og Thyborøn er nummer tre med 301.578 tons fisk til en værdi af 666 millioner kroner.

Udenlandske fartøjer

Cirka 50 procent af de landede mængder i Skagen Havn kom i 2017 fra udenlandske fartøjer. Svenske fartøjer stod for 21 procent af de landede mængder med 81.351 tons fisk, mens norske fartøjer stod for 47.492 tons fisk svarende til 12 procent af den samlede mængde.

- Grundlæggende er det interessant, at vores pelagiske industrier er i stand til at tiltrække så store mængder af fisk og mange landinger også fra udenlandske fartøjer. Det betyder meget for havnen, da de udenlandske fartøjer er gode kunder for mange andre virksomheder på havnen end blot fiskeindustrien. De udgør dermed et vigtig grundlag for øget indtjening og vækst, siger Willy B. Hansen.

Fiskeriet er ét af fire centrale forretningsområder på Skagen Havn sammen med gods & bunkring, krydstogt og maritim service.

Skagen Havn arbejder pt. på at skabe platformen til en etape 3 af havneudvidelsen, der blandt andet indeholder en landudvidelse på cirka 190.000 m2 og 930 meter ny kaj. formålet med etape 3 er at skabe endnu større og bedre rammer for aktører i relation til fiskeriet herunder både fiskere og fiskeindustri.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst