Turisme

Fiskeaften på Hotel Tannishus

"10 år med fiskeaften" er titlen på et hæfte med lokale opskrifter

Gode traditioner skal man holde fast ved, og den store fiskeaften i Tversted er fortsat en af de virkeligt gode. Fredag d. 22. august sker det igen på Hotel Tannishus, og ønsker man at deltage, gælder om at få sig meldt til i god tid. Billetter kan købes på Tversted Turistbureau. Det er Tversted Borger- og Turistforening, der er arrangør. Betingelsen for, at det kan blive en vellykket aften, er, at lokale fiskekokke i byen fremstiller en række meget velsmagende retter, der så vil udgøre det store fiskebord. Foreningen og gæsterne kan glæde sig over, at der stadigvæk er dygtige kokke, der har indvilget i at hjælpe til. Der er plads til 250 gæster, prisen for aftenen er 120 kr., og for den pris kan man spise mæt i mangeartede og veltillavede fiskeretter. Det er efterhånden 10 år siden, den første fiskeaften fandt sted, og det har givet anledning til, at der til aftenen bliver fremstillet et lille hæfte med lokale fiskeopskrifter. Det var i øvrigt tidligere bestyrelsesmedlem Johannes Jensen, der var ret så aktiv med at få fiskeaftenerne sat på programmet. Hæftet er dygtigt redigeret og sat op af Bitten Christensen og Ejler Sørensen. Udover opskrifterne kan man også se, hvem der står bag de lokale retter. Det er næsten unødvendigt at sige, at Bitten og Ejler også er at finde blandt de lokale trofaste kokke. Fiskeaftenen starter med, at der på bordene står to slags sild, og så bliver der serveret en rødspættefilet. - Herefter er der præsentation af de lokale fiskeretter på en måde, så det kulinariske indslag virkeligt kommer i højsædet, fortæller formanden for Tversted Borger- og Turistforening Kjeld Larsen. - Tversted Borger- og Turistforening slutter nemlig meget gerne op om budskabet om, at det er sundt at spise fisk! Fiskeaftenen i Tversted falder desuden fint i tråd med, at turismeorganisationen "Toppen af Danmark" bl.a. markedsfører vor landsdel med fokus på de mange gode fiskeretter, man kan nyde her. - Vi håber naturligvis på, at deltagerne i arrangementet igen i år bliver en god blanding af fastboende og turister, selvom det foregår lidt senere, end det plejer, siger Kjeld Larsen. Aftenen fortsætter efter spisningen med musik og dans.schib