Fiskeindustrien mangler arbejdskraft

Virksomhedsservice i Thisted Kommune har målrettet et kursus til ledige, der er interesserede i at arbejde med forarbejdning af fisk

Lone Lærke Krog
Louise Eleina Hansen, Frøstrup, er meget interesseret i at finde et arbejde - og besøget på Chrisfish og Pandalus har kun gjort hende mere besluttet på at ville med på introduktionskurset til fiskeindustrien. Foto: Bo Lehm
Hanstholm 4. februar 2017 05:53

HANSTHOLM: - Jeg vil bare gerne have et arbejde.

Sådan lød det fra 26-årige Louise Eleina Hansen, da hun forleden var med på en informationstur til Hanstholm, hvor hun sammen med cirka 20 andre ledige besøgte virksomhederne Pandalus og Chrisfish.

Turen var en forsmag på, at virksomhedsservice under Jobcenter Thisted i samarbejde med EUC Nordvest udbyder et femugers kursus, der er målrettet ledige, der er oprigtigt interesserede i at arbejde i fiskeindustrien.

- Det her kursus har vi manglet i mange år. Vi tager imod det med kyshånd, lød det fra fabrikschef Kim Baun, før han viste rundt på Pandalus.

Både virksomhedsservice og repræsentanter for fiskeindustrien understregede, at der er en god chance for et varigt job for dem, der gennemfører kurset.

Flemming Holler, der er formand for Hanstholm Fiskeeksportørforening og indehaver af Chrisfish, fortæller, at temaet for det næste møde i foreningen er rekruttering af arbejdskraft.

Otte af de ledige deltagere på informationsturen til Hanstholm meldte sig straks - og flere var meget interesserede.

Virksomhedskonsulent Jens Nystrup Hammer er sikker på, at kurset vil blive oprettet med minimum 12 deltagere.

- Det bedste for os er, at turen lader til at have virket. Allerede i bussen fortalte flere af deltagerne om, hvordan de havde skiftet syn på fiskeindustrien og nu var meget positive for, at arbejde derude. Og så kan vi jo ikke ønske os mere, lyder det fra virksomhedskonsulent Jens Nystrup Hammer.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...