Fiskekutter i flammer

Søværnets Operative Kommando sendte helikopteren på vingerne, da en fiskekutter gik i brand

Fisker blev reddet i land ud for Lønstrup. Arkivfoto: Diana Holm <i>Foto: Diana Holm</i>

Fisker blev reddet i land ud for Lønstrup. Arkivfoto: Diana Holm Foto: Diana Holm

HIRTSHALS:En mand fra Nibe kom tidligt fredag morgen i problemer, da der opstod ild i maskinrummet på hans fiskekutter. Kystredningstjenesten ved Hirtshals satte straks kurs mod kutteren, der befandt sig ca. 13 kilometer sydvest for Hirtshals Havn.

- Vi sejler selvfølgelig derned med begge vores enheder, men der var en lystfisker i området, der var der først, og han fik så manden over på sin båd, fortæller Allan Jellesen, der er stationsleder ved kystredningstjenesten i Hirtshals.

Den nødstedte fisker blev efterfølgende flyttet til et redningsfartøj, og da Søværnets Operative Kommando ankom med en helikopter, blev fiskeren tilset af helikopterlægen, hvorefter manden blev fløjet til sygehuset i Aalborg for at sikre, at han ikke havde fået røgforgiftning.

Skibet sank

- Der var ikke noget alvorligt galt, det sagde han også selv, men han vidste ikke, hvor meget røg han havde fået, så det var mere et sikkerhedstjek, forklarer Allan Jellesen.

Selvom fiskeren fra Nibe tilsyneladende er sluppet heldigt fra episoden, så stod fiskekutteren ikke til at redde.

- Den var så overtændt, at redningsmandskabet sådan set kun kunne ligge og holde øje med, at den udbrændte, for der var ikke noget at gøre ved den. Skibet udbrændte og sank på positionen, siger Tage Kaare Frederiksen fra Søværnets Operative Kommando.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.