Skagen

Fisker og redningsmand i nyt tøj

”Vil han klare pynten” er udgangspunkt for ny udstilling

Nyfortolkning af Ole Svendsens tøj.Privatfoto

Nyfortolkning af Ole Svendsens tøj.Privatfoto

SKAGEN:På Nordjyllands Kystmuseums afdeling Skagen By- og Egnsmuseum kan man de kommende tre måneder se en lille særudstilling, lavet af designstuderende Sky Lucy Young, som er færdiguddannet fra Fashion Design Akademiet i København. Sky Young er 2. års studerende på Royal Academy of fine Arts i Antwerpen, og fik der til opgave at genskabe et historisk kostume ud fra et maleri. Kostumet skulle laves af hvid bomuld, og gennem behandling af materialet var opgaven at opnå en moderne fortolkning af det oprindelige kostume.

- Det var fascinationen af det lokale miljø i fiskersamfundet, der var det afgørende for mig samt hele processen med at få indsamlet så meget historisk korrekt materiale som muligt fra arkiver og samlinger, fortæller Sky Young.

Hun tog udgangspunkt i Michael Anchers maleri ”Vil han klare pynten” fra 1880. Her står fisker og redningsmand Ole Svendsen som en central figur i kompositionen, og det er hans beklædning, som har ligget til grund for det genskabte kostume.

Museets redningsstation danner naturlig ramme om udstillingen, og inde i Mindehallen findes et portræt af Ole Svendsen samt hans velfortjente medaljer og hæderstegn.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.