Fiskeren blev til marinemaleren

64-årige Jan Trauelsen har altid tegnet, og nu maler han for alvor

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Jan Trauelsen udstiller på Revision Limfjord i Thisted og viser her det første marinemaleri fra nyere tid, nemlig 1999-billedet ”Skjold på vej ind i Thisted Havn”. Foto: Peter Mørk

NORS:64-årige Jan Trauelsen fra Nors var i mange år fisker, hvor han i et kvart århundrede fiskede fra Hanstholm sammen med makkeren, nu afdøde René Madsen, ombord på kutteren T 96 eller ”Nordhavet”.

Men en arbejdsulykke satte en stopper for det erhverv, og i dag mærker han, hvor nedslidende arbejdet til havs er, idet han har fået skiftet hofterne og måske også skal have skiftet knæene. Men han sætter sig ikke hen ad den grund. Han træner hele tiden kroppen med styrkeløft, og senest blev han for et par år siden nummer seks ved verdensmesterskaberne i bænkpres.

Tegnet har han gjort, siden han var dreng, og som ung malede han også lidt. Så gled det i baggrunden i årene som fisker, men siden foreslog hans kone ham at genoptage maleriet, fortæller han, der i øjeblikket er ved at afslutte en udstilling hos Revision Limfjord i Thisted.

Hele tiden eksperimenterer han og prøver på at forbedre sin teknik på at gøre billederne mere levende:

- Jeg maler billeder, der ligner, lyder hans mantra.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.