Fiskernes mand fyldte rundt

Mange mødte op for at gratulere formanden for Strandby Fiskeriforening, Claus Hjørne Pedersen, med de 50 år

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Claus Hjørne Pedersen - her flankeret af hustruen Marianne med det 2-årige barnebarn Mirjam - har i godt tre år været formand for Strandby Fiskeriforening. Foto: Peter Broen

STRANDBY:Der var fiskere, familiemedlemmer og masser af flasker i cellofan, da Claus Hjørne Pedersen - formand for Strandby Fiskeriforening - lørdag fejrede sin 50 års fødselsdag på Restaurant Snerlen.

- Det er jo en god dag, fordi jeg har så bred en omgangskreds. Udover familie og venner, så er her også masser af både nye og gamle arbejdskolleger, fortæller Claus Hjørne Pedersen.
Det er efterhånden godt tre år siden, Claus Hjørne Pedersen ændrede sit arbejdsliv markant.
Efter mere end 30 år på havet som fisker valgte han at gå i land for at tiltræde stillingen som formand for Strandby Fiskeriforening. Den blev ledig, da forgængeren Svend-Erik Andersen blev formand for Danmarks Fiskeriforening.
- Jeg følte mig privilegeret, fordi jeg kunne vælge mellem to ting, som jeg gerne ville. Jeg var ikke ked af at tage på havet, og jeg kan da faktisk også godt savne det i dag. Men omvendt synes jeg også, at det var et spændende job, jeg fik tilbudt, fortæller Claus Hjørne Pedersen.
Skiftet har han dog ikke fortrudt, selv om succeserne er sværere at aflæse.
- Tidligere kunne jeg måle resultatet hver dag, når jeg landede fisk. Nu arbejder jeg meget mere langsigtet.
- Men jeg synes, at det er spændende at promovere fiskeriet og at arbejde for fiskernes vilkår. Det er jeg glad for at få lov til, og jeg synes, at det er en vigtig opgave.
- Der er stadig meget at kæmpe for, men jeg tror, at der er en god fremtid for fiskeriet i Danmark, slutter Claus Hjørne Pedersen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.