Fitness på soldaterhjemmet

I juni indvies udendørs fitnessfaciliteter ved KFUM’s soldaterhjem ved Aalborg Kaserner.  Arkivfoto

I juni indvies udendørs fitnessfaciliteter ved KFUM’s soldaterhjem ved Aalborg Kaserner. Arkivfoto

Etableringen af udendørs fitnessfaciliteter ved KFUM’s soldaterhjem ved Aalborg Kaserner er så småt gået i gang. Projektet er blandt andet støttet af A. P. Møllers Fond og Det Obelske Familiefond.

- Mange krigsveteraner har udviklet PTSD, som gør det svært for dem at være sammen med mennesker i lukkede rum og større forsamlinger. Derfor vil vi gerne etablere udendørs træningsaktiviteter og opholdsmuligheder, fortæller Solveig og Leif Hove Nielsen, der er ledere af KFUM’s Soldaterhjem.

I 2013 blev der indviet otte boliger til veteraner, kaldet KFUM’s soldaterrekreation. De nye træningsfaciliteter kommer til at ligge lige mellem KFUM’s soldaterrekreation og soldaterhjemmet. Udover fondsstøtte har Avas Vognmandsforretning og Aalborg Kommune støttet byggeriet, der sker i samarbejde med Aalborg Kasernere.

- For veteraner med psykiske og sociale problemer vil den nye udendørs aktivitetsplads og fitnessfaciliteter være et mentalt frirum. Her kan man genfinde og træne livsmestring - på egen hånd og sammen med kammeraterne. Der findes ikke lignende tilbud andre steder i Nordjylland, og hos os er det under kontrollerede og trygge forhold, fortæller Solveig Hove Nielsen, der er veteranernes primære kontaktperson på soldaterhjemmet.

Projektet kommer til at koste ca. 540.000 kroner og forventes at stå færdig til juni. De nye faciliteter indvies officielt borgmester Thomas Kastrup-Larsen 23. juni kl. 14.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.