Brønderslev

Fjerkræ på grillen

Tre gourmetkokke griller til øko-dag

Bjørn Kjelgaard inviterer til økologisk høstmarked - i år har han som noget nyt allieret sig med tre gourmetkokke. Arkivfoto

Bjørn Kjelgaard inviterer til økologisk høstmarked - i år har han som noget nyt allieret sig med tre gourmetkokke. Arkivfoto

Af Birgit Eriksen

birgit.eriksen@nordjyske.dk

BRØNDERSLEV:Når Bjørn Kjelgaard holder økologiske høstmarked på ”Lille Østergaards Økologi” i weekenden, kan gæsterne møde tre gourmetkokke, der vil grille lækkerier fra det økologiske landbrug. Og gæsterne kan tilmed få en bette smagsprøve af de spiselige herligheder.

Det økologiske høstmarked har åbent på Amborgvej 56 begge dage fra klokken 10 til 17, og der venter gæsterne en række oplevelser for alle sanser.

Gæstekokkene kommer fra Restaurant Tabu i Aalborg, Gourmet Restaurant Bühlmann, Scheelsminde samt Restaurant Kronborg på Egholm. Og alle tre restauranter aftager økologiske råvarer fra Bjørn Kjelgaard.

- Kokkene får hver deres gasgrill og kuglegrill, og de vil tilberede retter med ænder, gæs og kyllinger samt grøntsager fra vores marker, fortæller Bjørn Kjelgaard, der forudser, at kokkene vil trække mange mennesker til landbruget. Vi håber folk kan få inspiration til at lave fjerkræ på grillen på nye måder, tilføjer Bjørn Kjelgaard.

Høstmarkedets gæster har mulighed for at se nærmere på landbruget og kan også gå sig en tur i engen og ved søen med løgfrøer.

Rundt omkring gården vil der være forskellige fristelser at smage på og se nærmere på. Der vil også være mulighed for at købe øko-varer i grøntsagsboden og hygge sig i caféen. Vikinger fra Gimlegaard vil i år indrette et hyggehjørne, hvor der er mulighed for at bage pandekager og snobrød over åben ild. Thorup Bondegårdsferie i Stenum er repræsenteret, og gårdens gæster kan desuden hilse på biavlere, der medbringer en bitavle, så bierne kan studeres på tæt hold. Der vil også være er mulighed for at se på pileflet. Og så kan gæsterne desuden høre mere om korn og brød.

Bjørn Kjelgaard fortæller, at der også er et alternativt hjørne, hvor urteterapeut Lene Andersen fortæller om urters egenskaber. Desuden medvirker Søborg Økologi.

Også Grethe og Bo Larsen på Ulvhøj er med, når der er økologisk høstmarked. De er klar med masser af hygge, dyr og forskellige aktiviteter til årets Høstmarked.

Man kan tage køretur i hestevognen, snakke om økologi, se de gamle maskiner fra ’Traktorfolket’ i arbejde eller besøge en gårdbutik og café.

Ulvhøj Øko-brug er et lille landbrug på 11,8 ha beliggende lidt øst for landsbyen Serritslev, mellem Brønderslev og Hjørring. Grethe og Bo købte ejendommen i 1982, og den blev de første år drevet som konventionelt fritidslandbrug. I 1999 blev driften omlagt til økologi, og der blev etableret en mindre kødkvægsbesætning. Der vil være ansigtsmaling og ponyridning, og man kan se Traktorfolkets gamle maskiner og traktorer, der høster korn med selvbinder og tærsker på det gamle tærskeværk.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst